ROTTERDAM - Het was donderdag een gitzwarte dag voor Rotterdam. Bij schietincidenten in een huis aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus MC vielen drie doden. Dit heeft een grote impact gehad op naasten, omwonenden en getuigen. Voor hen is er daarom opvang, hulp en ondersteuning.


In Rotterdam vonden op donderdag 28 september op twee plekken schietincidenten plaats. Daarbij vielen drie doden. Een verdachte is aangehouden bij het Erasmus Medisch Centrum. Ook werd er brand gesticht.

Gitzwarte dag

Burgemeester Aboutaleb noemt de gebeurtenissen van donderdag een 'afschuwelijk incident' en een 'gitzwarte dag' voor Rotterdam. 'Mijn welgemeende medeleven gaat naar de naasten van de slachtoffers. Ook gaat onze aandacht uit naar alle mensen die hierbij betrokken zijn, alles van dichtbij hebben gezien of getracht hebben hulp te verlenen onder moeilijke omstandigheden.'

'Ik word er boos en verdrietig van. Ik voel het in m'n hele lichaam, tot in m'n tenen.'

Condoleanceregister geopend

Vanaf zaterdag wordt er op het Looiershof 1 in Delfshaven een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van de schietincidenten. U kunt hier een persoonlijke boodschap voor de nabestaanden achterlaten. Het register ligt er tot en met woensdag en is van 09.00 uur tot 17.00 uur te tekenen.

Slachtofferhulp

Voor iedereen die nabestaande, naaste, getuige of hulpverlener was bij een van de schietincidenten, en behoefte heeft om daarover te praten is hulp en ondersteuning beschikbaar. In het Looiershof 1 in Delfshaven en in het Huis van de Wijk 't Steiger in Katendrecht (Fruitlaan 7-9).

Daarnaast staat ook slachtofferhulp klaar. Bel 0900-0101 of laat een bericht achter op de website van Slachtofferhulp: https://www.schietpartijenrotterdam.nl.


Beelden van de schietincidenten?

De politie vraagt iedereen die beelden heeft van de schietincidenten aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus Medisch Centrum deze aan hen te sturen. Je kunt deze uploaden op de site van de politie