ROTTERDAM - Tot eind december 2020 kun je gratis kennismaken met de elektrische deelscooters van felyx, Check of Go Sharing. De probeeractie geldt in Rotterdam, maar ook in Schiedam, Delft, Nissewaard en Den Haag.

Je krijgt 45 gratis minuten die je in een rit, of bij sommige deelaanbieders in meerdere ritten kunt gebruiken. Op deze manier kun je simpel kijken of een deelscooter iets voor jou is. De actie loopt tot eind december, aanmelden kan via Ways2go.nl.

Hoe werkt het?

Als je je hebt aangemeld via de website van Ways2go, moet je de app van de deelscooteraanbieder naar jouw keus downloaden en je hier registreren. In die app kun je de actiecode van Ways2go toevoegen, daarna krijg je het tegoed van 45 gratis minuten. De voorwaarden per deelscooteraanbieder kunnen iets verschillen.

Goed alternatief voor korte ritten

De elektrische deelscooter is een goed alternatief voor korte (auto)ritten in de stad. In een mum van tijd ben je van Zuid naar Noord en andersom. Ook kan het handig zijn om je reis ermee te beginnen of eindigen, in combinatie met het openbaar vervoer. In Rotterdam stimuleren we het gebruik van deelvervoer, want de stad groeit en het klimaat verandert. Dit vraagt om andere keuzes, en een nieuwe balans in verschillende vormen van vervoer. Zodat we de stad gezond en inclusief maken. Deelmobiliteit speelt hierin een belangrijke rol.