ROTTERDAM - Rotterdam is door Jantje Beton en IVN geselecteerd als één van de 5 ambassadeursgemeenten voor groen blauwe schoolpleinen. De reden hiervoor is dat Rotterdam al jarenlang bezig is met groenblauwe schoolpleinen, er inmiddels veel ervaring mee heeft en ook de ambitie heeft om er de komende jaren verder mee aan de slag te gaan.

Jantje Beton en IVN hebben een aanpak met 5 ambassadeursgemeenten opgezet, om ervoor te zorgen dat er landelijk meer aandacht komt voor groenblauwe schoolpleinen. Met de vijf ambassadeursgemeenten wordt er toe gewerkt naar een aanpak om scholen structureel te ondersteunen bij de inrichting en inzet van het schoolplein voor spelen, bewegen en leren. Als ambassadeursgemeente ontvangen we € 50.000 om te investeren in het klimaatvriendelijk maken van een schoolplein.

Betere en leukere buitenspeelplekken

‘Op steeds meer plekken in Rotterdam worden voorheen stenige schoolpleinen nu groenblauwe schoolpleinen. Daarmee maken we veel betere en leukere buitenspeelplekken voor de school- en buurtkinderen. En bovendien zorgen we dat de omgeving van de groenblauwe pleinen beter bestand is tegen zowel droge perioden als ook heftige regenbuien.’ Aldus wethouder Vincent Karremans.

Rotterdam gaat voor groen

De aanleg van de groen blauwe schoolpleinen wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Rotterdam gaat voor groen’ en ‘Rotterdams WeerWoord’. Vanuit het actieprogramma Rotterdam gaat voor groen heeft de gemeente, samen met onder andere bewoners en bedrijven, 21,5 hectare groen toegevoegd aan de stad. Het Rotterdams WeerWoord heeft als doel de stad klimaatbestendig te maken.