ROTTERDAM - Veel Rotterdammers hebben gereageerd op het aanbod van Opzoomer Mee om hun straat groener te maken. Samen zorgen zij ervoor dat het nog fijner wordt om in Rotterdam te wonen.

Bewoners kunnen maximaal 250 euro aanvragen voor de aanleg of het onderhoud van groen in hun buurt. Opzoomer Mee bood dit in juni aan de 1.800 straten aan, die al eens hebben meegedaan aan Opzoomeren. Er kwamen meer dan 500 aanvragen binnen.

Succesvolle actie
De bewoners willen het geld bijvoorbeeld gebruiken om groen rondom bomen te planten, lege plantenbakken op straat te vullen en moes-, gevel- en binnentuinen aan te leggen. Ook willen ze plantjes voor hun balkon kopen, pergola’s met klimplanten neerzetten en verwaarloosd groen opknappen.

Al gestart
Opzoomer Mee beoordeelt nu alle aanvragen. Veel aanvragen zijn al goedgekeurd en bewoners zijn al aan de slag gegaan. Voor sommige ideeën is iets meer tijd nodig, omdat de gemeente toestemming moet geven. Opzoomeren staat voor de handen uit de mouwen steken om de eigen straat gezelliger te maken.

U kunt ook een aanvraag indienen
Wilt u ook een groenere straat? U kunt nog steeds een aanvraag voor maximaal 250 euro doen bij Opzoomer Mee. Bij goedkeuring van uw idee krijgt u ook een kuip met tuingereedschap. Handig voor snoeiafval bijvoorbeeld. Meer informatie vindt u op de website van Opzoomer Mee.

Mogelijk gemaakt door gemeente
Het aanbod van Opzoomer Mee is mogelijk dankzij Rotterdam gaat voor groen en Rotterdams Weerwoord van de gemeente. Want een groene stad is goed voor het geluk van bewoners, de biodiversiteit en de waarde van vastgoed. Bovendien zorgt een groene stad voor verkoeling bij hitte en afvoer van water na stevige regenbuien.

Meer informatie
Ondertussen loopt ook de 1000 geveltuinen-actie van Raymond van Landegent. Zijn oproep om vóór 30 september 1.000 geveltuinen aan te leggen, heeft veel Rotterdammers geïnspireerd. Er zijn al 402 geveltuinen aangelegd, van Noord tot Zuid, van Oost naar West. En elke week komen er weer een paar geveltuinen bij.