ROTTERDAM - Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Op die dag kunt u door heel het land aanschuiven bij een van de Vrijheidsmaaltijden voor ontbijt, lunch of diner. Uiteraard ook in Rotterdam.


Dit jaar zijn er meer dan 100 Vrijheidsmaaltijden in de stad, zoals bij de Kunsthal, de Zonnebloem, Resto van Harte, Theater Zuidplein, LantarenVenster en de bibliotheek. Tijdens deze Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden leren Rotterdammers elkaar kennen onder het genot van een maaltijd tijdens een cultureel programma. Alle Vrijheidsmaaltijden draaien om een verhaal over vrijheid. Soms ingetogen en intiem, anderen juist met grote gebaren en veel muziek.

Vrijheidssoep

Op Oudejaarsavond eten we oliebollen en op Koningsdag een oranje tompouce. En op Bevrijdingsdag? Dan eten we Vrijheidssoep – althans, dat is het idee. Ieder jaar bedenkt een Nederlandse chef een speciale, nationale Vrijheidssoep. Dit jaar komt het recept van televisiekok London Loy, die zijn Surinaamse afkomst toevoegt aan een bijzondere maïssoep.

Weten waar de Vrijheidsmaaltijden zijn? Ga naar de site rotterdamsevrijheidsmaaltijden.nl en eet vrijdag 5 mei lekker mee.