ROTTERDAM - De herfst is in aantocht. Voor veel mensen aanleiding om de tuin binnenkort winterklaar te maken. Het snoeiafval uit de tuin kan verwerkt worden tot hoogwaardig compost en groen gas. Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren. Het hele jaar kunnen inwoners snoeiafval gratis naar de milieustraat in Emmeloord brengen. Ook rijdt HVC in oktober een speciale ‘snoeiroute’ waarbij ze snoeiafval bij een aantal inwoners thuis ophalen. Hiervoor kan tot en met dinsdag 12 oktober een afspraak ingepland worden.

Snoeiafval naar de milieustraat
Inwoners zijn het hele jaar welkom om hun (grof) tuinafval in te leveren bij de milieustraat aan de Montageweg 1 in Emmeloord. Dit soort afval kan het hele jaar naar het gratis gedeelte worden gebracht. Er zit geen limiet aan de hoeveelheid tuinafval dat gebracht mag worden. Let op, de milieustraat is op 4 en 5 oktober gesloten.

Aanmelden voor de snoeiroute van HVC
HVC rijdt op 26 en 28 oktober een snoeiroute. Inwoners die hun snoeiafval thuis op willen laten halen, maken eenvoudig een afspraak via de grof afval module in de HVC-app (‘ik wil grof afval laten op halen’) of via hvcgroep.nl/grofafval. Hiervoor is een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar. Een voorwaarde is dat het snoeiafval tilbaar en gebundeld wordt aangeboden. Een bos mag maximaal 1,5 meter lang zijn en niet meer dan 25 kilo wegen. Nadat de afspraak is gemaakt, kunnen inwoners het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen, op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag.