ROTTERDAM - Culturele instellingen verheugen zich op een nieuw cultureel seizoen. Dit start in september. Maar hoe ziet dit culturele seizoen eruit in coronatijd?

Rotterdam Festivals kijkt komend seizoen vooral naar wat er wél kan. Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals: 'Voor de organisatoren is het wederom een onzekere start van het seizoen, maar zij hebben het afgelopen jaar hun veerkracht laten zien en die is enorm. Het komend cultuurjaar kunnen Rotterdammers gaan genieten van al het moois in het Depot Boijmans van Beuningen. De Kunsthal bestaat 30 jaar en zal met een speciaal programma komen. En komend najaar staan er nog een aantal verplaatste festivals op het programma.'

Ook Theater Zuidplein hoopt de deuren van het nieuwe theater eindelijk wijd open te kunnen zetten. Emmelien Matthijsse, directeur Theater Zuidplein: 'We hopen dat iedereen uit de buurt een kijkje komt nemen bij de vele activiteiten die georganiseerd worden in onze hal. Er staat een vol programma wat door kan gaan met beperkte capaciteit, maar wat we makkelijk op kunnen schalen zodra het weer mag.'

Nieuwe presentatievormen
Corona heeft veel Rotterdamse makers en organisaties uitgedaagd in het bedenken van nieuwe presentatievormen. Enkele tips:

Wat We Doen

- Zo maakte theatergezelschap Wat We Doen een speciale audiotour samen met bewoners van de Afrikaanderwijk voor iedereen die de stad op een andere manier wil leren kennen.

Wereldhavendagen
- In het weekend van 3, 4 en 5 september staat Rotterdam in het teken van de Wereldhavendagen en er is van alles te doen, voor jong en oud. Het is ook mogelijk om de Wereldhavendagen vanaf het water te beleven.

Pret Peleton
- Wielrennen en fietsen is het afgelopen jaar ongekend populair geworden. Op 11 september kunt u zich aansluiten bij het Pret Peloton voor een sportieve tocht van de M4Havens naar Hoek van Holland met langs de route muziekoptredens en kunstinstallaties.

POW WOW!
- Nog een tip: van 5 t/m 12 september is het Street art festival POW! WOW! Rotterdam. Maak een wandeling langs werken van nationale én internationale artiesten op muren, gebouwen en objecten in Feijenoord.

Aanbod

Het volledige culturele aanbod is te vinden op de Uitagenda.