ROTTERDAM - Volt Rotterdam zet de volgende stap in de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen en start vandaag met het werven van kandidaten. Bij een goede kandidatenlijst zal Volt definitief meedoen in gemeente Rotterdam. Midden november wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt.


Al sinds de oprichting van Volt in 2017 heeft de partij de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een progressiever en socialer Europa. Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn diverse lokale volksvertegenwoordigers namens Volt gekozen. Na Europees en landelijk succes, is het nu ook tijd om om in Rotterdam aan de slag te gaan: Europees denken, Rotterdams doen.

In Nederland zijn de lokale afdelingen inmiddels flink gegroeid, zeker in Rotterdam, waar de partij inmiddels met zo'n 1000 leden vertegenwoordigd is. Na een periode van bouwen aan de lokale organisatie, spreken met inwoners en het schrijven van beleid is Volt Rotterdam klaar om te starten met het werven en selecteren van kandidaten. Het samenstellen van een goede lijst zal het besluit om mee te doen in gemeente Rotterdam definitief maken.

Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Samenwerking waarin de burgers het voor het zeggen hebben. Samen de handen uit de mouwen steken. "Zo willen wij het vertrouwen in de politiek weer terugwinnen."

Volt brengt een nieuwe impuls in de politiek met een radicaal positief geluid. Het is volgens Volt Rotterdam nu tijd om dit geluid ook in de gemeenteraad te laten horen.