ROTTERDAM - In fietsenstallingen en bij OV-stations controleert de gemeente vanaf 1 september weer op achtergelaten en verkeerd geparkeerde fietsen. Vanwege de COVID-19 pandemie werd dit lange tijd niet gedaan.

Door de controle te hervatten moeten er parkeerplekken vrijkomen in de stallingen en rond OV-stations. Fietsen mogen maximaal vier weken gestald of geparkeerd worden op een parkeerplek. In de ondergrondse openbare fietsenstalling van het Centraal Station is de termijn twee weken.

Fietspunt
Ook kijken we naar ernstig hinderlijk geparkeerde fietsen en brom- en snorfietsen. Als verplaatsen niet mogelijk is worden deze verwijderd. Deze worden bewaard bij het Fietspunt, voor maximaal dertien weken. Wees(brom)fietsen en -scooters bewaren we maximaal zes weken.. Eigenaren kunnen hun fiets tegen betaling bij het Fietspunt ophalen.

Meer informatie
Benieuwd naar de het verzamelpunt van (snor)fietsen en brommers die uit de stad verwijderd zijn? Ga dan naar de pagina Fietspunt. Daar leest u hoe u uw fiets weer terugkrijgt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw fiets te stallen; zoals (gratis) fietsenstallingen, buurtstallingen, fietsenrekken, fietstrommels, parkeergarages en fietsvlonders? Ga dan naar de pagina Fiets stallen.