ROTTERDAM - Het online platform Zorgzaam010 koppelt Rotterdammers en zorgorganisaties met een hulpvraag aan buurtgenoten die graag helpen. Deze week opent de derde fysieke locatie, Rotterdammers krijgen hier hulp bij het gebruik van het platform.

Zorgzaam010 is met meer dan 18.000 deelnemers en meer dan 12.000 geplaatste vragen het grootste vrijwilligersplatform van Rotterdam. Naast het verbinden van hulpaanbieders (vrijwilligers) aan hulpvragers is het platform ook informatief. Zo vindt u er informatie over mantelfoon, het telefonische steunpunt dat 24/7 bereikbaar is voor allerlei vragen over mantelzorg. U kunt er ook cursussen en workshops volgen en maatschappelijke organisaties kunnen er terecht voor advies op maat. Zorgzaam010 maakt onderdeel uit van het landelijke netwerk van NLvoorelkaar.

Begeleiding
Omdat niet iedere Rotterdammer over dezelfde digitale vaardigheden beschikt, heeft Zorgzaam010 in de stad een aantal fysieke steunpunten ingericht. Op deze locaties worden Rotterdammers begeleid in het - eerste - gebruik van het online platform en leren zij in de digitale omgeving zelfstandig aan de slag te gaan.

Meer steunpunten
Na Schiebroek en Crooswijk wordt deze week wordt het derde fysieke steunpunt in Charlois officieel geopend door wethouder Michiel Grauss. Deze nieuwste locatie is gevestigd in Huis van de Wijk ‘de nieuwe nachtegaal’. Er komen meer fysieke steunpunten. De vierde wordt ook in Charlois geopend: Het Middelpunt. Maar de wens van Zorgzaam010 is door de hele stad heen steunpunten te openen om Rotterdammers te helpen met het platform.