ROTTERDAM - Ter gelegenheid van 10 jaar boekenmarkt in de St. Caeciliakerk is de boekenmarkt niet alleen op vrijdagavond te bezoeken (19.00 – 21.00 uur) maar ook op (de reguliere) zaterdag 18 mei van 10.00 – 15.00 uur. Een kerk vol boeken, overzichtelijk gesorteerd op thema.

Thema-eilanden geven al snel een mooi beeld van de grote verscheidenheid aan boeken op deze beide dagen. Thema-eilanden zoals:

·“Rotterdam - regio - Nederland” – met veel oude en meer recente boeken en publicaties o.a. over Rotterdam en omgeving maar ook over de rest van Nederland.

·Reizen - landen en steden” – met o.a. reisgidsen en informatieve boeken om u te verdiepen in andere landen en culturen of als voorbereiding op een vakantie.

·“Hobby, vrije tijd en creativiteit” – met ontelbare ideeën en informatie om invulling te geven aan vrije uurtjes.

·“Kookboeken” – met bijzondere en exclusieve kookboeken maar ook kookboeken voor de doorsnee kok om eens iets anders op tafel te zetten dan hetgeen we gewend zijn.

·“Huisdieren - planten en dieren - natuur” – een zeer breed thema voor de ware natuurliefhebber waarbij boeken over honden, katten en andere huisdieren zeker niet ontbreken.

·“Kunst” – met de meest fantastische kunstboeken en -tijdschriften over bekende en minder bekende kunstenaars en kunststromingen (ook moderne kunst).

·“Muziek - film - theater” – informatief, herkenbaar en ook bladmuziek om zelf weer aan de slag te gaan op bijv. piano of orgel.

Voor de lezende bezoekers is de “andere helft” van de kerk een waar walhalla. Een enorm aanbod aan leesboeken in alle mogelijke genres en stijlen, van bekende en geroemde schrijvers maar ook de “zware” literatuur. U komt er zeer zeker ook boeken van onbekende schrijvers tegen die de moeite waard zijn gelezen te worden. Aan de bezoeker de keuze.

Enkele thema-eilanden met een specifieke selectie helpen de bezoeker bij de zoektocht naar het favoriete leesboek:

·“Anderstalige literatuur - woordenboeken” – niet-Nederlandstalige leesboeken, in hoofdzaak Engels, Frans en Duits, met een zeer uitgebreide sortering woordenboeken vreemde talen (o.a. de grote Van Dale) met mogelijk ook van het vakantieland van uw bestemming dit jaar. Ook de anderstalige kinderboeken zijn op dit thema-eiland te vinden.

·“Fantasy - sciencefiction” – als u houdt van dit genre kunt u hier uw hart ophalen. Kinderboeken in dit genre vindt u ook hier.

·“Streekromans - series” – voor de ware liefhebber van de streekroman een wel erg uitgebreide keuze. Wilt u in één keer uw boekenplank vullen met een complete serie leesboeken, grijp uw kans.

Voor de jongere boekliefhebber zijn ook enkele specifieke thema-eilanden ingericht met voor elke leeftijdscategorie een grote, passende sortering:

·“Kinderboeken - voorleesboeken” – heel erg leuke boekjes voor de allerkleinsten.

·“Kinderboeken - zelf lezen” – voor de beginnende en meer gevorderde lezers vind u hier het passende boek.

·“Young adults” – deze groep lezers is op prominente wijze vertegenwoordigd met een indrukwekkende collectie boeken.

Naast alle boekengeweld vinden we ook nog enkele andersoortige thema-eilanden:

·“Stripverhalen” – hier vinden we wel een heel erg uitgebreide sortering strips waarvan bijv. het blad ‘Suske en Wiske’ alom bekendheid geniet (een mooie gelegenheid om de ontbrekende nummers in uw collectie te zoeken).

·“Oude boeken” – antiquarisch met o.a. een beperkt aantal boeken uit de 18e en 19e eeuw (ook de oude kinderboeken zijn hier te vinden).

·“Diversen” – een verzameling boeken met uiteenlopende thema’s zoals religie, oorlog, historie en geschiedenis, sport, computers, techniek, enz, enz, zodat elke boekenliefhebber zijn of haar favoriete boeken tegen kan komen.

Heeft u tussendoor trek in een kopje koffie of thee, ook daarin wordt op beide dagen voorzien. In de koffiecorner komt u ongetwijfeld andere boekenliefhebbers tegen die net als u, even rust willen nemen en de overweldigende boekenmassa op zich in willen laten werken. Een gespreksonderwerp is snel gevonden: boeken.

Een waardige invulling van het 10-jarig jubileum van de boekenmarkt in de St. Caeciliakerk op 17 en 18 mei. Het vervolg op dit jubileum boekenfestijn is de maandelijkse boekenmarkt op elke 3e zaterdag van de maand, steeds van 10.00 – 15.00 uur (de eerstvolgende zijn op 15 juni en 20 juli).

De St. Caeciliakerk vindt u aan de Zocherstraat 90 in Alexanderpolder (Het Lage Land - Rotterdam). De ingang ligt aan de Jan Bijloostraat, tegenover het winkelcentrum.

Voor meer informatie: 06 575 94 607 of mailen naar: bcm.caecilia@live.nl .