ROTTERDAM - Op vrijdag 25 september brengt LE MOTAT zijn debuut EP uit. LE MOTAT is het Nederpop project van muzikant Tato Wesselo, waarbij hij zoete glitterpop afwisselt met harde elektronische drums en een vleugje absurditeit.

Beluister ‘EP1
Beluister single ‘Oehlala’

‘Oehlala’ is geschreven op de camping in de zon, in een oude caravan in Zeeland. Het nummer brengt je terug naar die zomer dat je, al iets te beschonken, de vakantieliefde van je leven ontmoette en dacht ‘this is the one for me’. Niks aan je hoofd, geen stress. Alleen maar vlinders, bouncen, dansen, drinken en zingen. De rest van de EP laat de veelzijdigheid van Wesselo zien; drie luchtige en catchy poptracks en twee nummers die de donkere kant van zijn gedachten belichten. De zon schijnt namelijk niet altijd in Zeeland, en hij schijnt ook zeker niet altijd in het hoofd van Wesselo.

Eerder bracht hij al de singles ‘1 UURTJE VERLIEFD’ en ‘NAT’ uit, die samen al meer dan 35.000 streams op de Digital Streaming Services hebben verzameld, en ook op de EP staan. Ook heeft hij samengewerkt met NONCHELANGE voor de release van ‘Symptomen’ die al meer dan 65.000 keer beluisterd is op de DSP’s. Ook speelde hij met band al op festivals als Tweetakt en Valkhof Festival en zijn ze geselecteerd voor Popronde 2020 als 3voor12 Talent. Op 23 september zijn ze live te bewonderen bij 3voor12 Radio.

Wesselo vindt het heerlijk om een catchy liefdesliedje te schrijven, waar de glitter en felle kleuren vanaf druipen, maar tegelijkertijd trapt hij soms tegen dingen aan, schreeuwt hij en omarmt hij de absurditeit die rondspookt in zijn hoofd. Toch lukt het hem om samenhang te creëren tussen de verschillende nummers. De EP is geproduceerd door Roy van Rosendaal (o.a. Figgie & Real Derek). Binnenkort speelt de band live bij 3FM en spelen ze de Popronde Pre-Party Amsterdam in de Q-Factory op 24 september.