ROTTERDAM - Lieke van der Plas strijdt als één van de drie finalisten voor de titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2020/2021, in de categorie Aanstormend Talent. Gisteravond (woensdag 7 april 2021) vond de uitreiking plaats in het Van der Valk Hotel te Ridderkerk.


Lieke van der Plas startte op 22-jarige leeftijd haar eigen onderneming LEF Media; het eerste zakelijk vlogbureau van Nederland. Door vloggen zakelijk in te zetten kunnen bedrijven op een unieke en persoonlijke wijze contact zoeken met hun doelgroep. "Eind 2017 zag ik een gat in de markt en ben ik in het diepe gesprongen", vertelt Lieke. In de huidige tijd is een vlog een perfect middel om in verbinding te blijven met collega's en (potentiële) klanten, nu we dit meer dan ooit nodig hebben. Inmiddels is ze zo'n driehonderd vlogs verder en groeide ze met LEF Media naar een team van zeven (vaste- en flexibele) krachten. Ze runt haar bedrijf vanuit haar woonplaats, Rotterdam.

De Awards werden uitgereikt in aanwezigheid van Rotterdamse wethouder Roos Vermeij. In verband met de huidige maatregelen konden gasten deelnemen via een livestream; een nieuwe vorm van evenementen organiseren. Een zeer geslaagde en feestelijke avond, waarbij maar liefst vier winnaars werden verkozen.

De jury complimenteerde Lieke over haar vermogen om in een veranderende markt onderscheidend te blijven en het lef te hebben om hiervoor haar comfortzone te verlaten. Lieke ging niet met de titel naar huis, maar zegt alsnog trots te zijn dat ze een podiumplek heeft weten te bemachtigen. "Ik ben voor nu geen winnaar, maar wel voor eens en altijd finaliste van de Rotterdamse Zakenvrouw Awards 2020/2021." Daarnaast hoopt ze natuurlijk op een comeback, maar dan in de hoofdcategorie 'Zakenvrouw mét Personeel'.

In een markt die razendsnel groeit, is het voor onderneemster Lieke van der Plas belangrijk om voorop te blijven lopen en haar bedrijf continue te ontwikkelen. Met haar motto 'het meervoud van lef is leven' wil ze zichzelf en haar collega's uitdagen om steeds het beste uit jezelf te halen. Als finaliste in de race voor de titel Rotterdamse Zakenvrouw sluit dit mooi aan bij deze ambitie.

Lieke werd vorig jaar al genomineerd voor deze titel, maar door de pandemie werd de uitreiking een jaar uitgesteld. Ze nam het op tegen mede-finalisten Richelle Monpellier (Happy Flow) en winnares Sanne de Vries (de Pizzabakkers).