ROTTERDAM - Audio Obscura zal op 15 april 2023 de Zuid-Afrikaanse DJ hosten op het UNESCO Werelderfgoed terrein.

Audio Obscura bestaat dit jaar 10 jaar en om het jubileumjaar af te trappen gaat de organisatie voor het eerste in de geschiedenis de Amsterdamse grenzen over om voet te zetten in Rotterdam, met Black Coffee in de Van Nelle Fabriek op 15 april 2023. Tijdens dit nieuwe event zal Audio Obscura, die bekend staat om haar innovatieve producties in unieke, levendige settings, het UNESCO werelderfgoed terrein overnemen voor een 3 uur durend optreden van de wereldberoemde Black Coffee. Ook in 2023 zal Audio Obscura er alles aan doen om zichzelf nog verder te verbeteren en zijn ze vastbesloten om er een onvergetelijk jaar van te maken. Meer informatie over tickets voor het event vind je hier.

Het nieuwe event showcased Nederlandse fans een uitgebreide drie uur durende set van de met een GRAMMY bekroonde Zuid-Afrikaanse DJ, Black Coffee, die voor het eerst sinds zijn uitverkochte evenement in de Maassilo in 2021 weer naar Nederland komt. Nadat hij onlangs zijn Muzikale CV mocht uitbreiden door zijn naam toe te voegen aan de productie credits op Drake’s ‘Honestly, Nevermind’ LP, mag Black Coffee zich op dit moment voegen bij de besten van de wereldwijd bekende producer/DJ’s in de muziek. Black Coffee’s Audio Obscura debuut is een van de eerste must-see boekingen van 2023.

Door de grootste namen in de scene te combineren met het bieden van een podium aan nieuw en opkomend talent, heeft de organisatie een serieuze stempel gedrukt op het Amsterdamse nachtleven. Dit succes wil Audio Obscura verder uitbreiden en daarmee dit jaar officieel de Nederlandse grenzen over gaan. De details van deze uitbreiding worden voorlopig nog geheim gehouden, maar Audio Obscura komt woensdag 11 januari met een grootse aankondiging en verzekert fans dat zij dezelfde vooruitstrevende visie kunnen verwachten op prachtige locaties over de hele wereld.

De ooit beschreven als “Gedicht van staal en glas” Van Nelle Fabriek is de optimale setting voor Audio Obscura’s eerste live event buiten de Amsterdamse stadsgrenzen. Het feest in april is een mijlpaal op zich voor Audio Obscura, die als een van de weinige event merken onbekende wateren blijft verkennen als het gaat om iconische locaties, dit keer in de Van Nelle Fabriek. Dit is het tweede event wat Audio Obscura bekend maakt voor het nieuwe jaar, eerder kondigden zij al hun net zo innovatieve en zeer meeslepende samenwerking met Unfold.art’s SORA installatie in de Amsterdamse Gashouder in januari aan.

Op 28 januari host Audio Obscura een rave take over waarbij Adriatique, Henrik Schwarz, Nadia Struiwigh en SORA-makers NONOTAK live optreden in het midden van het enorme kinetische lichtkunstwerk. Na het succesvolle openingsevent op 6 januari onthullen Unfold.art en Audio Obscura nu dat ze de serie internationaal gaan uitbreiden, met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten als eerste op de planning.

Over Audio Obscura
Audio Obscura is een platform, een beweging, een wave, geboren uit liefde voor underground elektronische muziek. Audio Obscura hervormt het landschap van elektronische muziek door middel van het promoten van de legendes van morgen in de meest iconische historische locaties van de wereld. Audio Obscura heeft in de loop der jaren feesten georganiseerd op verschillende locaties, variërend van het Amsterdam Centraal Station, het Rijksmuseum en het majestueuze Concertgebouw. Hiermee heeft het een reputatie opgebouwd van het organiseren van evenementen in de meest unieke gebouwen van de stad. Audio Obscura trekt de meest interessante en populaire artiesten in de scene aan waarbij de evenementen in korte tijd zijn uitgegroeid en een toonaangevend karakter aan de stad toevoegen.