ROTTERDAM - Na een grondige verbouwing opent Beers&Barrels vandaag een nieuwe locatie in Central Plaza aan de Weena in Rotterdam. Een stoere hotspot waar naast diverse bieren en een hoog kwalitatief aanbod aan (dry-age) vleesgerechten, ook goede cocktails en verrassende vega(n) gerechten op de kaart staan.

Met de opening van Beers&Barrels Rotterdam geeft horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), waar Beers&Barrels onder valt, een nieuwe invulling aan het opvallende hoekpand aan de Weena. De afgelopen maanden is ontzettend hard gewerkt om een te gekke nieuwe plek te creëren, waar zowel bierliefhebbers als échte cocktail-lovers zich thuis zullen voelen,’ vertelt Sandra van Halderen (CEO RCE).


Stoer, verfijnd en volwassen

De vierde Beers&Barrels locatie is dan ook geen ‘gemakkelijke’ copy-paste van de drie bestaande Beers&Barrels locaties in Utrecht en Breda. De horecaformule onderging de afgelopen tijd een grote restyling, waarmee aan het robuuste Beers&Barrels een meer verfijnde en volwassen laag werd toegevoegd. Ook het logo en de huisstijl is compleet vernieuwd. Rotterdam is daarmee de eerste locatie met deze vernieuwde stijl. Van Halderen vervolgt; ‘Natuurlijk heeft ook Rotterdam het herkenbare, stoere Beers&Barrels DNA. Zo vindt de gast er naast de vertrouwde taptafels, kleinere tapbooths waaraan men in meer intieme setting zelf bier kan tappen en mogen eyecathers als de dry-age kasten en de iconische barrel room niet ontbreken. Daarnaast zijn we heel trots op onze speakeasy cocktailbar ‘the Serpent’, waar we waanzinnige cocktails gaan schenken. Heel sfeervol, met botanische invloeden en écht even anders dan onze vaste Beers&Barrels gasten gewend zijn.’


Bredere doelgroep

Met de restyling wil Beers&Barrels een bredere doelgroep gaan aanspreken. De tijd van stereotype focus op bierpullen en vlees laten ze achter zich. Ook als je geen bierdrinker bent of als je zin hebt in een smakelijk vega(n) gerecht, is Beers&Barrels Rotterdam de perfecte plek voor lunch, een uitgebreid avondje dineren of een gezellige after-work borrel tot in de late uurtjes.

Drink and thrive

Naast de vele (craft)bieren en cocktails, stelen vooral de met passie bereide gerechten de show op de menukaart. Denk hierbij aan goedgevulde share platters, smakelijke burgers, roasted chicken en ambachtelijke dry-age vleesgerechten zoals tomahawk en côte de boeuf. Voor niet-meatlovers is er ruime keuze uit lekkere vis, vega en vegan gerechten.

Met de ‘taptafels’ biedt Beers&Barrels een unieke beleving, perfect voor een personeelsuitje of avond bijkletsen met vrienden. Dit begint al bij het wegen van je eigen fust in de barrel room. Nadat deze is aangesloten, kan het zelf biertappen beginnen.

Beers&Barrels Rotterdam is vanaf 7 april geopend. Bekijk al onze locaties op beersbarrels.nl.