ROTTERDAM - De waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden heeft vanaf 1 januari een nieuwe vervoerder: Blue Amigo. De provincie Zuid-Holland is trotse opdrachtgever van de Waterbus en wenst Blue Amigo een behouden vaart.


Jeannette Baljeu, gedeputeerde vervoer over water, is erg te spreken over de nieuwe vervoerder: ‘’Met Blue Amigo hebben we een belangrijke nieuwe partner om invulling te geven aan onze doelstelling ‘zero-emissie OV in 2030’. Blue Amigo gaat gebruikmaken van nieuwe zero-emissie schepen en hybride schepen én heeft een heldere visie op wat er nodig is om het personenvervoer over water verder te ontwikkelen. En natuurlijk zijn we erg blij met de directe verbinding Rotterdam Erasmusbrug – Kinderdijk, waar mensen nu het hele jaar gebruik van kunnen maken.”

Duurzamer
Blue Amigo gaat reizigers vervoeren met nieuwe, schone schepen tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Het gaat hierbij om negen schepen. De Waterbus gaat op de verbinding Zwijndrecht – Dordrecht – Papendrecht met drie nieuwe zero emissie schepen varen. Op de verbinding Rotterdam – Dordrecht en Rotterdam - Kinderdijk gaat Blue Amigo varen met zes nieuwe dieselelektrische, hybride schepen, die eenvoudig kunnen worden omgebouwd naar volledig elektrisch. De nieuwe schepen stromen in de loop van 2022 in.

Betere bereikbaarheid via het water
Met de nieuwe vervoerder kunnen reizigers uit Rotterdam het hele jaar door met de Waterbus naar Kinderdijk. Ook komt er in de loop van 2022 een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht via Dordrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk. Een wens uit de Drechtsteden wordt hiermee werkelijkheid.

Dienstregeling
Informatie over de haltes en de dienstregeling van de Waterbus staat op de website van de Waterbus. De dienstregeling is ook te vinden in reisplanners zoals OV9292.

Coronamaatregelen
Voor iedereen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte. In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht.