BARENDRECHT - Planontwikkelaar Ontwikkeladviseur BV, eigenaar BUKO Infrasupport, en aannemer BMN De Klerk hebben op vrijdag 16 april de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van regiovestiging Rotterdam getekend. Het nieuwe project ontstaat op de locatie naast Aerospace aan de Gdank en Bergen in Barendrecht. Na aankoop van de grond à 8.000 m2 heeft Ontwikkeladviseur BV het plan ontwikkeld. Naast een kantoor met 1552 m2 komt er 3500 m2 opslagterrein. De aannemer van het plan is BMN De Klerk uit Hardinxveld-Giessendam. De bouw start eind mei.

BUKO Infrasupport is sinds 1991 uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de verhuur van tijdelijke verkeersmaatregelen aan de bouw, grond- weg- en waterbouw en evenementensector in Nederland. De strategische ligging van deze locatie en de oppervlakte van het terrein, heeft de interesse gewekt van BUKO Infrasupport.

Positieve stap
Het is een mijlpaal in de groeiambitie van BUKO Infrasupport: deze nieuwbouw voor regiovestiging Rotterdam aan de Carnisserbaan in Barendrecht. Het tweede nieuwbouwproject in haar 30-jarig bestaan. “Onze organisatie is de afgelopen 5 jaar versneld gegroeid. Met deze nieuwe bedrijfslocatie start voor onze regiovestiging Rotterdam een nieuwe fase met ruimte voor verdere groei”, zegt Robert Emmerich, algemeen directeur BUKO Infrasupport.

Duurzame bedrijfslocatie

Het nieuwe bedrijfsgebouw zal bestaan uit een transparant kantoor, bedrijfsruimte en een deels overkapt buitenterrein voor de opslag van materialen. De architect Idea BV heeft gewerkt aan een kwalitatief en duurzaam bedrijfsgebouw, geheel in lijn met de in 2019 geopende bedrijfslocatie voor regiovestiging Elst. Belangrijke thema’s als een gasloos gebouw en invoer van houten elementen zijn meegenomen in het ontwerp. Op het dak worden 100 zonnepanelen geplaatst en de verwarming geschiet door middel van een warmtepomp.