ROTTERDAM - Je kunt in Nederland gratis een coronatest doen bij de GGD. Dat is goed aangezien dit mensen meer motiveert om een coronatest te gaan doen. Het is van belang dat zo veel mogelijk mensen zich laten testen omdat je erdoor te testen achter kunt komen of je besmet bent of niet. Als je besmet bent met het coronavirus, moet je daar zo snel mogelijk achter komen. Wanneer je besmet bent zonder dat je het weet, is de kans groot dat jij anderen zult besmetten. Op die manier kan het virus zich weer verder verspreiden door het land. Om dit te voorkomen moet iedereen die klachten heeft een coronatest doen.

Gratis coronatest
Bij de GGD kun je je gratis laten testen. Daarom kunnen sommige mensen niet begrijpen dat er ook mensen zijn die naar een commerciële teststraat gaan. Er zijn in Nederland ook commerciële teststraten. In deze teststraten kun je tegen betaling een coronatest doen. Deze teststraten zijn opgericht door bedrijven en die willen daar uiteraard wel iets aan verdienen. De teststraten van de GGD zijn op een aantal vlakken verschillend van de teststraten van de verschillende commerciële partijen. Het is van belang om de verschillen te kennen zodat je zelf kunt beslissen waar jij naartoe gaat als je een coronatest wil doen. Het is per persoon verschillend aan welke teststraat zij de voorkeur geven. Mensen die liever geen geld uitgeven aan een coronatest kunnen beter naar de GGD gaan. Vind hier informatie over de coronatest in Rotterdam: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl

Sneltest in Rotterdam
Naast het verschil in kosten, zijn er nog meer verschillen. De testmethode die wordt gebruikt is één van de grootste verschillen. Bij de GGD gebruiken ze een testmethode waarbij het soms wel 48 uur duurt voordat de uitslag bekend is. Daarom is het voor mensen die snel de uitslag van de test willen weten slimmer om naar een commerciële teststraat te gaan. Daar kun je een sneltest doen waardoor je na een kwartier al weet wat de uitslag is. Mensen die in Rotterdam wonen hebben de keuze uit verschillende teststraten in de buurt. Het gaat hierbij zowel om commerciële teststraten als om teststraten van de GGD. Als je het liefste een sneltest doet, kan het handig zijn om een overzicht te hebben van alle sneltestlocaties in de omgeving van Rotterdam. Zo’n overzicht kun je hier vinden: coronatest in Rotterdam: overzicht kosten en sneltest locaties.

Waar kun je een coronatest doen als je geen klachten hebt?
Er zijn mensen die het fijn vinden om ondanks dat ze geen klachten hebben toch een coronatest te doen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo willen mensen die met een coronapatiënt in aanraking zijn geweest zich vaak ook laten testen als ze geen klachten hebben. Op die manier weet je zeker dat je niet besmet bent. Je mag je alleen bij een commerciële teststraat laten testen als je geen klachten hebt.