ROTTERDAM - Op dinsdag 14 juli heeft De Kuip in miniatuur een prachtige nieuwe stadsachtergrond gekregen dankzij FSV De Feijenoorder. Al eerder, in 2017, werd het megadoek dat tijdens de kampioenschappen bij het Hofplein hing, ook in Miniworld uitgehangen bij het Hofplein in het klein.

2017 was het jaar van Feyenoord. De club werd landskampioen en de Coolsingel stroomde vol. FSV De Feijenoorder heeft in de kampioensweken het megadoek dat getoond is in De Kuip, gemonteerd en uitgerold aan een gebouw aan het Hofplein. Duizenden supporters kwamen er speciaal voor naar Rotterdam, om het te bewonderen en er foto's van te maken. Hierna ontstond er contact met Miniworld en kwam er al snel het idee om het Megadoek in miniatuurformaat uit te brengen. Zo gezegd zo gedaan! Uiteindelijk hing het Megadoek dus ook in Miniworld en konden alle vrijwilligers die eraan hadden meegeholpen het komen bewonderen en konden zij een poppetje plaatsen in De Kuip.

Achterwand miniatuur De Kuip
Tijdens het project in 2017 viel het al op dat de achterwand van de miniatuur-Kuip toe was aan een nieuwe invulling. In de jaren erna heeft de supportersvereniging meermalen een fotograaf een lichtmast van De Kuip ingestuurd om foto's te maken van een volle Kuip. Dit leverde toffe foto's op, maar wat ook opviel was de skyline van Rotterdam. Bij goed én bij slecht weer bleef de skyline boeien. De Kuip en Rotterdam horen bij elkaar. Zo ontstond het idee om een achterwand te maken bij de miniatuur-Kuip in Miniworld waarop de skyline van Rotterdam te zien is. Vrijwilligers van het sfeerteam van FSV De Feijenoorder zijn aan de slag gegaan en hebben schitterend werk afgeleverd. Een prachtige toevoeging aan Miniworld, waarbij we hopen dat ook De Kuip in Miniworld weer uitverkocht gaat raken! Komt dat zien...!