ROTTERDAM - De halve stad heeft al kunnen genieten van talent uit Rotterdam én hun eigen wijk. Afgelopen weekend was de Rotterdamse Wijken Show te vinden in Feijenoord, Hoogvliet en Pernis, waarmee de Rotterdamse Wijken Show halverwege de reis door Rotterdam is. Komend weekend komt het muzikale feest naar maar liefst vier verschillende wijken: Charlois, Overschie, Hillegersberg-Schiebroek en Hoek van Holland. Ook hier zal de groep met Rotterdams talent worden aangevuld met artiesten uit deze gebieden.

Charlois, Overschie, Hillegersberg-Schiebroek en Hoek van Holland: van rap tot ballet
Komend weekend is het de beurt aan artiesten uit Charlois, Overschie, Hillegersberg-Schiebroek en Hoek van Holland. Ook dit weekend zijn er veel verschillende soorten acts te zien. Op vrijdag zal in Charlois Jazzband Flink optreden, naast Hakan Terli (zang/spoken word), Dansgroep Future in Dance en Kenneth Asporaat (spoken word). Daarna verplaatst de show zich naar Overschie, waar pianist Kees van der Meer, percussionist Steven Brezet, rapper Tyas Ovie en spoken word artiest Gormah te horen en te zien zullen zijn.

Op zaterdag is de Rotterdamse Wijken Show te vinden in de Noordelijke en Westelijke punten van Rotterdam. De show begint zaterdag in Hillegersberg-Schiebroek met optredens van rappers Johensley Ross & Keino, zangkoor Intercession, zangeres Elvira met afsluitend spoken word door Kadisha. Het weekend wordt afgesloten in Hoek van Holland met o.a. accordeonist Johan Schot en ballerina Christine Domingos.

OPEN Rotterdam

OPEN Rotterdam reist mee met de Rotterdamse Wijken Show. In de eerste aflevering is te zien hoe de artiesten van de vaste bezetting zich voorbereiden op de eerste shows. Op woensdag 16 maart komt er weer een nieuwe aflevering online. In deze aflevering wordt aandacht besteed aan de eerste show in Delfshaven, een voorproefje voor de latere shows in de andere wijken.

Een feestje voor Rotterdam

“Het doel van het festival is de culturele energie in de wijken weer nieuw leven inblazen door lokale artiesten een duwtje in de rug te geven, letterlijk een podium te bieden in hun eigen wijk en Rotterdammers een feestje te laten vieren.” Aldus Reinier Weers, projectleider van de Rotterdamse Wijken Show. “Oude ideeën van pre-coronatijd en nieuwe ideeën krijgen zo een welverdiend podium.”

“Zeker in deze tijd is het belangrijk om artiesten, beginnend en professioneel weer een podium te geven” vult bandleider Stanley Clementina aan. “Deze show is echt een weerspiegeling van de diversiteit van de Rotterdamse bevolking. Van Kaapverdië tot oer-Hollandse levensliederen en Bollywood dans tot beatbox en spoken word.”

Data & Locaties

Komend weekend is de Rotterdamse Wijken Show bij te wonen in Charlois (vrijdag 18 maart, 12:00, Asterlo), Overschie (vrijdag 18 maart, 16:00, Duyvesteynstraat), Hillegersberg-Schiebroek (zaterdag 19 maart, 12:00, Rodondendronplein) en Hoek van Holland (zaterdag 19 maart, 16:00, Brinkplein). De optredens zijn voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken.

Na komend weekend trekt de Rotterdamse Wijken Show nog voor de laatste keer verder. Dit keer naar Rozenburg, IJsselmonde en Prins Alexander. Alle exacte locaties, data en tijden zijn te vinden op www.rotterdamsewijkenshow.nl