ROTTERDAM - Een vaste groep van twaalf Rotterdamse artiesten brengt met een feestelijk optreden alle 14 gebieden van Rotterdam weer tot leven. De Rotterdamse Wijken Show biedt daarnaast nog eens podium aan meer dan 40 artiesten uit de Rotterdamse wijken zelf. Van Hoek van Holland tot Hoogvliet en van Schiebroek tot Feijenoord. Een heuse herstart van de cultuur in de wijk. Voor en door Rotterdammers. Een muzikaal cadeautje bij jou in de buurt!

Bonte mix van Rotterdamse podiumkunstenaars
De basis van de Rotterdamse Wijken Show wordt verzorgd door een bonte mix van Rotterdamse podiumkunstenaars zoals de Kaapverdiaanse zangeres Melissa Fortes, beatboxers Tim en Alex, de dertienjarige volkszanger Levy Goudriaan en dansgroep Desi Steps. De regie van de show is in handen van Rajiv Bhagwanbali. Bandleider Stanley Clementina zorgt met zijn muzikanten voor de wervelende muzikale begeleiding van de show.

Noord, Kralingen-Crooswijk en Centrum
In elke wijk die de Rotterdamse Wijken Show aandoet, wordt de vaste groep artiesten aangevuld door lokaal talent. In Noord zullen Gerson Rafael (singer-songwriter) en Laura Beatriz Argudin Tella (pianiste) het podium betreden. In Kralingen-Crooswijk betreden Omar Ka (zang), Guus Bok (zang) en Alfabet Soep (spoken word) het pop-up podium. Het weekend wordt afgesloten in het centrum van de stad, waar Lwela Kasulwe (zang), Donovan Performing Arts (dans) en Jorn Ambaum (spoken word) de line-up compleet maken.

Kick-off in Delfshaven
Tijdens de eerste pop-up show, zaterdag 26 februari op het Mathenesserplein in Delfshaven, stonden Mirre Valkenburg & Álvaro Rovira Ruiz (Latijns-Amerikaans muziek), Danielle Santos Gomes (singer-songwriter), Got2Groove (dans) en Sharif Noël (spoken word) op de planken.

Ook de lokale ondernemers aan het Mathenesserplein waren bij de show betrokken. Zo werden tijdens de show lekkernijen uitgedeeld van Bakkerij FES en was Café The Library beschikbaar als backstage voor de artiesten. “Ik heb alleen maar blije gezichten gezien vandaag!” aldus de eigenaar van The Library.

Een feestje voor Rotterdam
“Het doel van het festival is de culturele energie in de wijken weer nieuw leven inblazen door lokale artiesten een duwtje in de rug te geven, letterlijk een podium te bieden in hun eigen wijk en Rotterdammers een feestje te laten vieren.” Aldus Reinier Weers, projectleider van de Rotterdamse Wijken Show. “Oude ideeën van pre-coronatijd en nieuwe ideeën krijgen zo een welverdiend podium.”

“Zeker in deze tijd is het belangrijk om artiesten, beginnend en professioneel weer een podium te geven” vult bandleider Stanley Clementina aan. “Deze show is echt een weerspiegeling van de diversiteit van de Rotterdamse bevolking. Van Kaapverdië tot oer-Hollandse levensliederen en Bollywood dans tot beatbox en spoken word.”

Data & Locaties
De volgende shows van de Rotterdamse Wijken Show vinden plaats in Noord (vrijdag 4 maart, 16:00 uur, Eudokiaplein), Kralingen-Crooswijk (zaterdag 5 maart, 12:00 uur, Schuttersveld) en Centrum (zaterdag 5 maart, 15:00 uur, Achterklooster). De optredens zijn voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken.

Na komend weekend trekt de Rotterdamse Wijken Show door nog door naar Hoogvliet, Pernis, Charlois, Overschie, Hillegersberg Schiebroek, Hoek van Holland, Rozenburg, Ijsselmonde en Prins Alexander. Alle exacte locaties, data en tijden zijn te vinden op www.rotterdamsewijkenshow.nl