ROTTERDAM - De vaste groep van Rotterdamse artiesten heeft inmiddels opgetreden met lokaal talent uit Delfshaven, Noord, Kralingen-Crooswijk en het Centrum. En ze gaan door! Komend weekend komt de Rotterdamse Wijken Show naar Feijenoord, Hoogvliet en Pernis waar lokaal talent in hun eigen wijk zal optreden naast de vaste, Rotterdamse bezetting.

Feijenoord, Hoogvliet en Pernis

Komend weekend mogen de artiesten uit Feijenoord, Hoogvliet en Pernis hun podiumkunsten aan het publiek laten zien. In Feijenoord zullen Devón (rap/hip-hop), Karimoves (breakdance), Parisa (singer-songwriter) en Amenti Movement (dans) optreden. In Hoogvliet kunnen de wijkbewoners genieten van Elisa van Dolderen (zang), Team SpaceStation (rap) en Popkoor Puurzangenzo. Dit Popkoor is ook te zien in Pernis, waar zij samen andere lokale artiesten en de vaste, Rotterdamse bezetting zullen optreden.

Delfshaven, Noord, Kralingen-Crooswijk en Centrum

De eerste vier shows van de Rotterdamse Wijken Show zijn een groot succes geweest, zowel voor de vaste groep artiesten als voor de lokale talenten, maar ook voor de ondernemers in de wijken. Inmiddels hebben al veel Rotterdammers uit Delfshaven, Noord, Kralingen-Crooswijk en Centrum genoten van de Rotterdamse Wijken Show. Door de inbreng van de lokale talenten is elke show telkens weer anders en past daardoor steeds goed in de sfeer van de wijk. Om het feest compleet te maken, verzorgt een lokale ondernemer steeds een lekkernij voor het publiek. Zo konden de bezoekers in Noord afgelopen vrijdag genieten van het heerlijke bananenbrood van Bagels & Beans Eudokiaplein en werden bezoekers in Delfshaven vorige week verwend door Bakkerij FES.

Een feestje voor Rotterdam

“Het doel van het festival is de culturele energie in de wijken weer nieuw leven inblazen door lokale artiesten een duwtje in de rug te geven, letterlijk een podium te bieden in hun eigen wijk en Rotterdammers een feestje te laten vieren.” Aldus Reinier Weers, projectleider van de Rotterdamse Wijken Show. “Oude ideeën van pre-coronatijd en nieuwe ideeën krijgen zo een welverdiend podium.”

“Zeker in deze tijd is het belangrijk om artiesten, beginnend en professioneel weer een podium te geven” vult bandleider Stanley Clementina aan. “Deze show is echt een weerspiegeling van de diversiteit van de Rotterdamse bevolking. Van Kaapverdië tot oer-Hollandse levensliederen en Bollywood dans tot beatbox en spoken word.”

Data & Locaties

De volgende shows van de Rotterdamse Wijken Show vinden plaats in Feijenoord (vrijdag 11 maart, 16:00 uur, Beijerlandselaan), Hoogvliet (zaterdag 12 maart, 12:00 uur, Winkelcentrum Hoogvliet) en Pernis (zaterdag 12 maart, 15:00 uur, Arie den Arendplein). De optredens zijn voor iedereen toegankelijk en gratis te bezoeken.

Na komend weekend trekt de Rotterdamse Wijken Show door nog door naar Charlois, Overschie, Hillegersberg Schiebroek, Hoek van Holland, Rozenburg, IJsselmonde en Prins Alexander. Alle exacte locaties, data en tijden zijn te vinden op www.rotterdamsewijkenshow.nl