ROTTERDAM - SP Fenomeen, een Spangen legend; Dion Masé kwam als jonge, hongerige rapper op in eengrote stad en zette meteen zijn wijk op de Nederlandse hiphopkaart. Vanaf 2007 verschenentalloze tapes van zijn hand, maar daarna volgde er een periode van stilte. Inmiddels duikt hij– als onderdeel van de Rafting Goods movement – weer op met nieuwe muziek. Tijd om hemuitgebreid aan het woord te laten in NEW VIBES ONLY. Riiiiight!

Host Mario Brouwer spreekt de inmiddels 35-jarige Rotterdammer in de studio. Van meet af aangaat het gesprek de diepte in en duiken de twee in de familiaire banden van Masé. Over zijn broerals rolmodel, de jongste in het gezin zijn en snel moeten opgroeien na het verlies van zijn moeder.Vanuit dat onderwerp beweegt het gesprek zich richting bewustwording, mentale gezondheid en hetgebrek aan ouderlijk gezag.

Hij haalt persoonlijke herinneringen op als het gaat over zijn familie. Hoe zijn moeder soul draaide,zijn zus meer van de new jacks swing was en hoe Dion Masé's eerste aanrakingen met dehiphopcultuur verliepen. De kijker komt achter de manier waarop hij zijn eerste raps schreef, desetting waarin hij zijn eerste demo's opnam en hoe zijn carrière van de grond kwam. Klassiekemixtapes uit de havenstad, 'What's Da Flavor' en de 'Rotterdam Mixtape' staan bij hiphopliefhebbersin het geheugen gegrift. Het vestigde de naam Dion Masé al voordat hij aan de lopende band zijneigen projecten uitbracht.

In het kielzog van Amerikaanse rappers Papoose, Saigon en Lil Wayne werd hij een Nederlandseequivalent in de generatie productieve mixtape-mc's. Jarenlang waren zijn tapes niet in goedegeluidskwaliteit te vinden. Fans moesten het doen met YouTube-rips. Tot hij in 2020 besloot om demuziek te uploaden op de streamingdiensten, zodat het makkelijk vindbaar en te beluisteren werdvoor de liefhebbers. Na een hiphop-hiatus van jaren vond hij weer ook weer de gedrevenheid. Hettriggerde hem om ook weer achter de microfoon plaats te nemen. Een van de eerste resultatendaarvan is zijn bijdrage in het enorme hiphopcollectief Rafting Goods.

Uiteraard heeft hij het ook over het idee achter zijn nieuwe soloplaat 'Heartbreak Feno' Daarvanperformt hij ook wat tracks exclusief voor NEW VIBES ONLY. Zowel in die shots als in het uitgebreideinterview is duidelijk te zien en te horen; Dion Masé heeft zijn passie voor het rappenteruggevonden. Daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn. Feno!