ROTTERDAM - Op 11 april a.s. verschijnt ‘Geest in nood’, de tweede roman van Bo Bloem. Opnieuw weet deze talentvolle auteur een pareltje uit haar pen te toveren. Een prachtige psychologische roman vol diepgang, romantiek en spanning.


‘Geest in nood’ vertelt het verhaal over een jonge vrouw –Mariska- die de stad is ontvlucht. Ze vindt een baan bij de plaatselijke manege en lijkt haar draai gevonden te hebben. Als op een dag de CEO van een computerbedrijf, Joep Broekhof, zich met zijn Spaanse paard Allegro bij de manege meldt, verandert het leven van de schuchtere Mariska en begint ze er voorzichtig in te geloven dat er ook voor haar een kans op geluk weggelegd is. De ontluikende relatie tussen Joep en Mariska komt onder extreme druk te staan wanneer het verleden van Mariska hen inhaalt.. en Joep en Mariska hun angsten het hoofd moeten bieden.


Bloem levert met ‘Geest in nood’ een roman af die diep graaft in het psyche van de mens. Een verhaal over liefde, onverwerkte trauma’s, kracht, angst en doorzettingsvermogen. Een boek dat draait om de creativiteit van de menselijke geest en het vermogen onszelf tegen traumatische ervaringen te beschermen zonder dat we daar bewust enige invloed op hebben. Een vermogen dat zo krachtig is dat we in ons volwassen leven pas weer kans maken op enige vorm van geluk als we de moed durven vinden achter deze beschermende muren te kijken.


Bo Bloem heeft met haar debuutroman ‘De lange weg naar morgen’ reeds bewezen dat ze een talentvolle auteur is. Toch is het altijd afwachten of een debuut geen gelukstreffer is, maar dat is beslist niet het geval. Sterker nog, Bloem overtreft zichzelf met dit tweede geesteskind. De personages in ‘Geest in nood’ zijn, zo mogelijk, nog sterker gekarakteriseerd en de verhaalstructuur is van hoog niveau. Wat echter het grootste talent van deze auteur is, is het in woorden vatten van de emoties van haar personages.


Bo Bloem woont met haar honden en katten in Klaaswaal, maar komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Ze heeft gewerkt als Verpleegkundige bij Delta Psychiatrisch Ziekenhuis en als instructrice bij Manege de Mustang. Bo Bloem begon op jonge leeftijd al te schrijven, deed met regelmaat mee aan gedichtenfestivals en schreef enkele kinderboekjes. Zo’n tien jaar geleden begon zij serieus werk te maken van het schrijven. Vorig jaar debuteerde ze met ‘De lange weg naar morgen’.

Boekgegevens: Uitgeverij Keytree | paperback | ISBN 9789492719461