VLAARDINGEN - De provincie Zuid-Holland heeft GymExtra! uit Vlaardingen uitgeroepen als beste beweeginitiatief van Zuid-Holland in 2022. Gedeputeerde Anne Koning overhandigde de prijs van €2.500 tijdens het symposium Sport en Bewegen.


Kinderen uit de wijk Vlaardinger Ambacht kunnen sinds 2 jaar meedoen met GymExtra!. Een programma waarbij zij in anderhalve maand, wekelijks 45 minuten extra in beweging komen en hun motoriek kunnen verbeteren in kleine(re) groepen. Met de geldprijs kan dit project naar andere wijken uitgebreid kunnen worden.

De provincie Zuid-Holland wil dat iedereen in onze provincie om de hoek kan sporten en bewegen. Wij zetten ons daarom in voor het in beweging brengen van zoveel mogelijk inwoners. Maar dat doen wij niet alleen. Er zijn mooie initiatieven genomen om inwoners in beweging te krijgen en buurten beweegvriendelijker te maken.

De tweede prijs ging naar Buurthuis van de Toekomst uit Voorschoten. Nostalgie langs de Vliet uit Leidschendam-Voorburg won de derde prijs.

Bewegen om de hoek voor iedereen

De prijsuitreiking was het hoogtepunt van het symposium Sport en Bewegen. De provincie organiseerde dit symposium om samen met gemeenten te bouwen aan nieuwe initiatieven op het gebied van sport, bewegen en een beweegvriendelijke omgeving. Provincie en gemeenten willen bewegen om de hoek en voor iedereen in Zuid-Holland mogelijk te maken.

Sporten en bewegen draagt bij aan onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is belangrijk dat we naar buiten kunnen gaan en dat de openbare ruimte zo is ingericht dat het aantrekkelijk en veilig is om daarin te kunnen bewegen. Dit is essentieel voor ieders gezondheid en welzijn.