ROTTERDAM/UTRECHT - Het brood is ‘s morgens op, de sandwiches zijn niet meer vers of je hebt geen tijd meer om te ontbijten. Herkenbare ochtendproblemen die Jordi Schellens en Wisse Nieuwenhuis met ‘Brekky’ van de baan willen (bak)fietsen. “Met ons gloednieuw concept leveren we ‘s nachts als een postbode een vers ontbijt in de brievenbussen.”

Brekky is een Antwerpse start-up die ontbijt aan huis betaalbaar en echt gemakkelijk maakt. “Het idee begon bij mij te rijpen tijdens de eerste lockdown in 2020”, vertelt Jordi Schellens. “Ik ondervond zelf dat ik vaak oud brood at ‘s ochtends of nog snel naar de winkel liep om voorverpakt eten te kopen. Ik dacht bij mezelf: “Dit moet beter kunnen.”

Beter doen, dat willen Jordi Schellens en Wisse Nieuwenhuis door de nadruk op het verse aspect te leggen. “Versheid is de sleutel van ons verhaal”, aldus Wisse. “We willen mensen een vers ontbijt schenken waarbij ze zelf geen tijd verliezen en dat hoeft helemaal niet duurder te zijn dan in de winkel. Ze kunnen iets langer slapen en vinden een zelf samengesteld ontbijt in hun brievenbus als ze wakker worden.

Een Brekky ontbijt is een ontbijt dat in je brievenbus past. Jordi legt uit dat zo’n ontbijt bestaat uit verschillende producten die speciaal gebakken zijn zodat ze niet hoger zijn dan 3 centimeter en niet gekoeld hoeven worden. Het hele assortiment is als gevolg volledig vegetarisch met zelfs verschillende vegan opties. Je bepaalt zelf wat je in je ontbijt toevoegt, als een soort van pick & mix systeem.


Rotterdam en Utrecht


“Na anderhalf jaar is het tijd om onze blik ook op Nederland te richten.”, vertelt Jordi enthousiast. De heren hebben in 2021 een pop-up koffiebar in het centrum van Antwerpen uitgebaat. Het Brekky concept werd door veel toeristen goedgekeurd en veel Nederlandse locals in Antwerpen maken gebruik van de Brekky online service. “De enthousiaste Nederlandse cultuur is iets dat we niet naast ons kunnen


neerleggen.”, aldus Wisse. Hoewel Wisse al jaren in Antwerpen woont, is hij in Zutphen opgegroeid. Jordi lacht en merkt op dat het nog voornamelijk Nederlands bloed is dat door de aderen van Wisse stroomt.

De datum van lancering is nog niet bekend gemaakt maar inwoners van Utrecht en Rotterdam kunnen zich al wel inschrijven op een wachtlijst. Jordi legt uit dat het zeker niet lang meer zal duren en vertelt dat de eerste 200 inschrijvingen ook korting krijgen op hun eerste bestelling!

https://brekky.store/