ROTTERDAM - Na een korte sluiting op oud- en nieuwjaarsdag wegens de weersomstandigheden is IJsvrij vandaag weer geopend. De buitentemperatuur was tijdens de jaarwisseling dusdanig hoog, dat in combinatie met de hoeveelheid regen en harde wind, de koelmachines de ijsbaan niet meer aangevroren kregen. Inmiddels is de temperatuur weer wat gezakt en de harde wind gaan liggen, waardoor de ijsbaan er weer goed bij ligt en er nog een week genoten kan worden van het ijs.

Laatste week IJsvrij
In de laatste week van IJsvrij zijn er nog volop winterse activiteiten op Plein 1940. Op donderdagavond is er een ijskoude Curling Competitie en op vrijdagavond worden de populaire Silent Disco's on Ice georganiseerd. Vrijdag 6 januari is de laatste Silent Disco, met als thema Après-ski. Initiatiefneemster Eva van der Vegt: "Er zijn voor beide tijdvakken nog een beperkt aantal kaarten te koop, want we zijn bijna uitverkocht. Wie nog een rondje wil dansen op het ijs, moet snel zijn".

Speciaal voor de jongere feestbeesten wordt op 6 januari, voorafgaand aan de Silent Disco, in samenwerking met Hallokids Radio een Silent Disco on Ice: Kids Editie georganiseerd. De DJ's van Hallokids Radio brengen de grootste hits van nu en muziek voor en door kinderen naar de IJsvrij ijsbaan.

Gezinnen, maar ook veel toeristen weten IJsvrij te vinden. Dankzij de gezellige sfeer en het laagdrempelige koek & zopie thema kunnen ook niet-schaatsliefhebbers IJsvrij erg waarderen.

Nieuwjaarsborrels
Na de drukke decembermaand volgen traditiegetrouw de nieuwjaarsborrels van bedrijven en verenigingen. Voor een originele borrel kun je nog terecht bij IJsvrij in de eerste week van januari. Eva van der Vegt: "Hoe mooi is het om met collega's, vrienden of je sportclub in een Hollands thema te borrelen en het nieuwe jaar in te luiden? Zo kun je het gevoel van de kerstperiode nog heel eventjes vasthouden".

Tot en met 8 januari kan er nog geschaatst worden op IJsvrij en ben je welkom om te dansen bij de silent disco, de strijd aan te gaan bij de curling competitie (of huur een baan!), of om gewoon te borrelen.

Openingstijden en prijzen

IJsvrij is tot en met 8 januari 2023 geopend, 7 dagen in de week. Maandag t/m woensdag van 10:00 – 20:00 uur. Donderdag van 10:00 – 22:00 uur. Vrijdag van 10:00 – 23:00 uur. Weekenden van 10:00 – 20:00 uur.

Entreeprijzen ijsbaan
Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 5,00 13 jaar en ouder: € 7,50 Schaatshuur*: € 5,00

*Schaatshuur is op basis van beschikbaarheid. Eigen schaatsen zijn toegestaan (geen noren of klapschaatsen). IJsvrij beschikt over schaatsen in de maten 27 t/m 47 en een beperkt aantal glij-ijzers voor de allerkleinsten.

Toegang tot het terrein is gratis.
Meer informatie en volledige programma: ijsvrij.nl
Facebook: IJsvrij
Instagram: IJsvrijfestival