ROTTERDAM - Ingrid Coenradie stopt als fractievoorzitter bij Leefbaar Rotterdam om aan de slag te gaan als Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Zij zal namens de PVV plaatsnemen in het kabinet. Het nieuwe kabinet krijgt hiermee een extra Rotterdams sausje.

"Ik voel me vereerd dat ik ben gevraagd als Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Een mijlpaal in mijn politieke carrière. Het is een geweldige kans, die wel helaas betekent dat ik afscheid neem als fractievoorzitter bij Leefbaar Rotterdam. Het team was voor mij als een warm bad, ik heb mooie herinneringen aan mijn tijd bij Leefbaar. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerking. Als Rotterdammers zouden weten met hoeveel toewijding en daadkracht onze mensen, zowel fractie als ondersteuning, zich inzetten voor de inwoners, dan kan het niet anders dat nog veel meer mensen op Leefbaar Rotterdam zullen stemmen. En als Staatssecretaris ga ik mij inzetten voor de veiligheid in Nederland, en uiteraard ook Rotterdam. De problemen en grenzen waar ik jarenlang in de Rotterdamse politiek tegenaan liep, kan ik nu vanuit het kabinet bij de wortel aanpakken.", zo laat Ingrid Coenradie weten.

Leefbaar Rotterdam is erg trots op Ingrids volgende politieke stap en erg dankbaar voor haar inzet voor de partij. "Vanuit de Rotterdamse politiek heeft zij zich dag en nacht ingezet voor een veilige stad. Haar tomeloze inzet, enthousiasme, duidelijke taal en doorzettingsvermogen zijn ook in Den Haag opgevallen. Het is geweldig dat zij de nieuwe Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid wordt. Uiteraard vinden wij het jammer dat zij bij onze fractie stopt, maar onze trotsheid is groter. We feliciteren Ingrid van harte!", aldus Vanessa Bruin, namens de gehele fractie van Leefbaar Rotterdam.

De fractie van Leefbaar Rotterdam maakt op een later moment bekend wie Ingrid opvolgt als fractievoorzitter.