ROTTERDAM - Leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap stonden zaterdag in de binnenstad van Rotterdam om in gesprek te gaan met de voorbijgangers. In een tijd van toenemende polarisatie, waarin de Islam regelmatig wordt geassocieerd met geweld en onderdrukking, ziet de moslimgemeenschap de noodzaak van dialoog om wederzijds begrip te ontwikkelen.


#VraagEenMoslim
Op ludieke wijze stonden deelnemers in de binnenstad met een bord in hun handen met de tekst: ‘Ik ben een moslim, stel mij uw vraag’.

‘Ware Islam Karavaan’
Deelnemers hielden middels een karavaan een manifestatie in de binnenstad en nodigden voorbijgangers uit om in gesprek te gaan over actuele maatschappelijke kwesties, religie in het algemeen en de Islam in het bijzonder.

Grootscheepse flyeractie
De initiatiefnemers zullen morgen 50.000 flyers uitdelen met informatie over het islamitische geloof en een uitnodiging voor een online talkshow op zaterdag 2 april.

STOPWW3
Tijdens de campagne worden negen fundamenten van vrede worden gepresenteerd en worden Rotterdammers gevraagd om de fundamenten te omarmen.

Doel van de campagne
Middels deze campagne hopen de initiatiefnemers de informatiekloof tussen de moslims en de niet-moslims te dichten en eventuele vooroordelen en misvattingen weg te nemen. De campagne biedt vooral niet-moslims de gelegenheid hun vragen, zorgen en angsten met moslims te delen en een beter begrip te ontwikkelen van de vreedzame islamitische leerstellingen. Met de oproep 'STOPWW3' willen de initiatiefnemers tevens aandringen op de-escalatie van het Rusland/Oekraïne-conflict en het toewerken naar een vreedzame oplossing middels diplomatie en gebaseerd op absolute rechtvaardigheid.

Reacties
De reacties van voorbijgangers waren overweldigend goed. De deelnemers hebben leuke en diepgaande gesprekken kunnen voeren met de Rotterdammers.