ROTTERDAM - Ook bij Miniworld Rotterdam gingen op 15 maart de deuren dicht na de afgekondigde maatregelen. Wat nu? Geen bezoekers meer. Een stille miniatuurwereld. Nu kan Miniworld niet meer doen waar zij voor gemaakt is: mensen een beleving bieden. Miniworld aan huis bezorgen is niet mogelijk. Of wel?

Het is donker en leeg in Miniworld. Ook in de weekenden. Dat hoort niet. En net als bij zoveel andere bedrijven zit opeens iedereen thuis. Eén dag wordt twee, één week wordt twee weken. Dan, op 31 maart de aankondiging dat het nog tot 28 april gaat duren. Er zijn veel nieuwe en creatieve initiatieven van bedrijven: het bezorgen aan huis is er daar één van. Maar een miniatuurwereld is moeilijk thuis te bezorgen. Toch...?

Miniworld komt naar je toe
Miniworld is een wereld in het klein. Een driedimensionale miniatuurwereld aan de hand waarvan prachtige verhalen verteld kunnen worden over heden en verleden, wat wij de 'vierde dimensie' noemen. Op dit moment is het niet mogelijk voor bezoekers om naar Miniworld toe te gaan. Bovendien zoeken mensen leuke dingen om thuis te kunnen doen. " Eén plus één is twee", dacht Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. "Wat als wij nu Miniworld aan huis gaan bezorgen via de vele historische verhalen, die we nu ook al vertellen via onze miniatuurwereld?"

In de komende periode gaat Miniworld mooie verhalen vertellen over Rotterdams erfgoed, via haar YouTube-kanaal, aan de hand van beelden gemaakt in de miniatuurwereld. Aangevuld met historische beeldmateriaal. Het eerste verhaal in de serie staat inmiddels online en gaat over het voormalige Coolsingelziekenhuis. Aan de hand van beelden van de maquette in Miniworld vertelt Marc het interessante verhaal van dit voormalig Rotterdamse ziekenhuis dat op de hoek stond van de Van Oldenbarneveltstraat en de Coolsingel. Wist je bijvoorbeeld dat de poort van het Coolsingelziekenhuis nog steeds op de lijnbaan staat? En dat dit ziekenhuis ook met een epidemie te maken kreeg? Het tweede verhaal dat binnenkort zal verschijnen gaat over het bijzondere Delta Hotel. Zo zullen meer verhalen volgen over interessante (Rotterdamse) gebouwen in onze miniatuurwereld. Educatief en leuk tegelijk en bovendien een Miniworld beleving! Alleen nu thuis vanaf je luie stoel....

Wil je deze verhalen volgen? Dat kan via het YouTube-kanaal van Miniworld Rotterdam