ROTTERDAM - Het herinneringsraam 1940 van de Laurenskerk in Rotterdam, met het ontwerp van kunstenaar Janneke Viegers(lid van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae), wordt later in het jaar onthuld.


Op 14 mei 2020 zou Koning Willem-Alexander - 80 jaar nadat Rotterdam gebombardeerd werd- in de Laurenskerk in Rotterdam een nieuw raam onthullen; van 6 bij 9 meter. Het raam, symboliseert de verwoesting van Rotterdam, maar ook van de Britse stad Coventry en het Duitse Dresden.

Het raam gaat dan ook 'Vrede en Verzoening' heten. Stef Hagemeijer maakt het raam en het ontwerp is van Janneke Viegers, een schilder met een bijzondere vaardige hand die met 'slechts enkele strepen' een geweldige figuratief beeld dat men zo herkent weer kan geven. Het raam dat Hagemeijer van het ontwerp maakt wordt niet in lood uitgevoerd, maar 'als een enorm rek met gekleurde glazen platen van ongeveer A3 formaat'.

Dus we zijn heel benieuwd wat hier straks te zien zal zijn!

De nieuwe opening zal waarschijnlijk in oktober 2020 plaatsvinden.

Van de kerk stonden op 14 mei 1940 na het bombardement slechts de muren nog overeind... zie ook www.brandgrens.nl. De Laurenskerk is het enige overblijfsel van het vroegere middeleeuws centrum van Rotterdam. Wie de komende tijd en op 14 mei aan de slachtoffers van Rotterdam wil denken kan online een kaarsje opsteken, zie www.laurenskerkrotterdam.nl.

Studio Dreams Come True