ROTTERDAM - Met het Klimaatfonds kunnen Rotterdamse stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties momenteel een financiële bijdrage ontvangen voor zonnepanelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam die hiermee CO2-uitstoot compenseert.

Waarom meedoen?
De financiële bijdrage maakt het laten plaatsen van zonnepanelen nog aantrekkelijker. De bijdrage wordt berekend aan de hand van het vermogen van de zonnepanelen. Het levert u ongeveer €30,- per zonnepaneel op. Met zonnepanelen bespaart u hierna ook op uw energiekosten en u draagt zo bij aan een duurzamer Rotterdam.

Zonnepanelen met impact

Het fonds werkt hierbij samen met de Rotterdamse sociale onderneming Wijk Energie Werkt, met als extra doel om bij projecten van minimaal 200 panelen Rotterdammers op te leiden tot installateur. Daarnaast raadt het Klimaatfonds zonnepaneleninstallateur EnergieAnders aan.
EnergieAnders is een gecertificeerd zonnepaneleninstallateur uit de regio Rotterdam-Rijnmond. EnergieAnders garandeert dat de zonnepanelen niet door Oeigoerse dwangarbeiders gemaakt zijn en werkt samen met de monteurs WijkEnergieWerkt aan een geschikte installatie voor uw dak, conform huidige marktprijzen. U kunt echter om aanspraak te doen op het Klimaatfonds de zonnepanelen laten plaatsen door een zonnepaneleninstallateur naar keuze.

Meld direct uw zonnepanelenproject aan
U kunt uw zonnepanelenproject direct aanmelden via klimaatfondslokaal.nl/rotterdam. De regeling loopt t/m 30 april 2022, zolang het budget van de regeling dit toelaat. Wees er daarom op tijd bij! De financiële bijdrage ontvangt u na afronding van het zonnepanelenproject.