ROTTERDAM - Nu Miniworld Rotterdam vanwege de Coronacrisis gesloten is voor publiek, zijn wij gestart met het thuisbezorgen van verhalen uit onze miniatuurwereld. De tweede aflevering in deze serie gaat over het jubilerende Delta Hotel in Vlaardingen.

Delta Hotel viert 65 jaar in het groot en 10 jaar in het klein

De maquette van het Delta Hotel viert in miniatuur zijn 10e verjaardag. Al sinds 2009 is deze terug te vinden in onze miniatuurwereld. In 2019 zijn we gestart met een grote renovatie van deze maquette, net als het Delta Hotel in het groot een aantal jaren hiervoor een ingrijpende renovatie onderging. Het nieuwe hotelkamergebouw werd volledig herbouwd en de rest van de maquette kreeg een grote opknapbeurt. Het hotel kreeg zelfs een nieuwe locatie in onze miniatuurwereld.

Ook voor het Delta Hotel zelf is 2020 een bijzonder jaar, want het viert dit jaar haar 65e verjaardag. Het Delta Hotel werd geopend in 1955 en is al sinds die tijd uniek. Het is namelijk het enige hotel in Nederland dat gebouwd is IN een rivier, de Nieuwe Maas. Het originele gebouw uit 1955 is ontworpen door Joost Boks, een bekende Rotterdamse wederopbouw architect. Het hotel is gebouwd met behulp van het Marshallplan en was in die zin een onderdeel van de wederopbouw van Groot Rotterdam. En is nog maar een tipje van de sluier van het volledige verhaal.

Miniworld komt naar je toe
In de komende periode vertelt Miniworld een serie verhalen over het Rotterdams erfgoed aan de hand van maquettes in de miniatuurwereld, aangevuld met historische beeldmateriaal. Deze verhalen zijn als het ware de vierde dimensie. Ze zijn te vinden op het YouTube kanaal van Miniworld. Het tweede verhaal staat nu ook online en gaat over het bijzondere Delta Hotel. Directe link: https://youtu.be/3hYAII2hSGg

Binnenkort volgen meer verhalen over interessante (Rotterdamse) gebouwen in onze miniatuurwereld. Educatief en leuk tegelijk en bovendien een Miniworld-beleving! Alleen nu thuis vanaf je luie stoel....Tot de volgende aflevering en tot ziens bij Miniworld Rotterdam!