ROTTERDAM - De afgelopen zes weken heeft heel Rotterdam kunnen genieten van de Rotterdamse Wijken Show. De vaste Rotterdamse bezetting heeft de 14 wijken in Rotterdam aangedaan, waar zij in elke wijk aangevuld zijn met lokale artiesten. In totaal hebben 40 artiesten het podium betreden en hebben ruim 3000 Rotterdammers genoten van deze herstart van de cultuur. Van Hoek van Holland tot Prins Alexander en Pernis tot Hillegersberg-Schiebroek, het was overal groot feest.

Laatste weekend in Rozenburg, IJsselmonde en Prins Alexander

Afgelopen weekend heeft de Rotterdamse Wijken Show de drie resterende wijken bezocht. Vrijdag streek het podium neer in Rozenburg, een dag later in IJsselmonde en Prins Alexander. "Het doel van het festival was de culturele energie in de wijken weer nieuw leven inblazen door lokale artiesten een duwtje in de rug te geven, letterlijk een podium te bieden in hun eigen wijk en Rotterdammers een feestje laten vieren. En dat is gelukt!" vertelt Reinier Weers, projectleider van de Rotterdamse Wijken Show.

"Het was ontzettend leuk om in alle verschillende wijken op het podium te staan en weer te dansen voor publiek", vertelt Asmita van Desi Steps na de laatste show. "Voor veel mensen is dit vaak de eerste keer dat zij in aanraking komen met Bollywooddans, maar ook met de andere podiumkunsten. Ontzettend leuk om te zien dat zij er dan zo van genieten!".

Maak Mee In Je Wijk
De Rotterdamse Wijken Show is voor nu tot een einde gekomen, maar Maak Mee In Je Wijk gaat door! Net als de Rotterdamse Wijken Show, zijn Fanatics en Cultuur Boost hier onderdeel van.De kick-off van Fanatics, het talentenpodium voor jonge Rotterdammers van SKVR, vindt na een aantal jaar afwezigheid op 21 april plaats in Maassilo. Oude en nieuwe talenten voor de stimuleringsprijs van maar liefst €2000,-. Er komen allerlei soorten talenten en niveaus aan bod: van oud-deelnemers die zich ontwikkeld hebben tot bekende artiesten tot het nieuwste talent dat je wilt ontdekken.

Cultuur Boost is een initiatief van Cultuur Concreet. Hier worden optredens en workshops georganiseerd bij jou in de buurt die voor iedereen toegankelijk zijn. Van kunst op straat in Noord tot poëzie in Overschie en van urban arts in Prins Alexander tot muziek aan de Maas in Pernis. Dit voorjaar geven maar liefst veertig makers uit alle Rotterdamse gebieden het culturele leven in de wijken een extra boost.

De Rotterdamse Wijken Show komt terug
De Rotterdamse Wijken Show komt in een XL-versie terug tijdens het tiendaagse festival van O. Festival for Opera. Music. Theatre. eind mei! Zowel bij de show op het Afrikaanderplein (21 mei) en Schouwburgplein (28 mei) zullen verschillende artiesten opnieuw het pop-up podium betreden.