ROTTERDAM - De Laurenskerk van Rotterdam zal op zaterdag 22 juni 2024 het decor zijn voor een bijzondere samenzangmiddag. Onder de bezielende begeleiding van musici Arjan Huizer en Adrie Vrijhof zullen Joh. de Heer liederen, psalmen en gezangen worden gezongen. Niet voor eigen gewin, maar ter ondersteuning van het majestueuze instrument waarop zij zullen spelen. De opbrengst van de middag is dan ook bestemd voor de restauratie van het hoofdorgel van de Laurenskerk. De presentatie wordt verzorgd door de bekende presentator en ondernemer Jan van den Bosch.

Arjan Huizer en Adrie Vrijhof, beiden gerenommeerde musici, zullen de samenzang begeleiden op het orgel en de vleugel. Hun jarenlange ervaring en passie voor muziek beloven een onvergetelijke muzikale ervaring te creëren. De unieke combinatie van het machtige geluid van het grootste orgel van Nederland en de warme klanken van de vleugel zal zorgen voor een bijzondere muzikale beleving. Boven bij de organist zal een camera worden geplaatst, zodat het publiek in de kerk live kan meekijken naar het orgelspel op een groot scherm beneden.

Het majestueuze Marcussen-orgel heeft een grondige restauratie nodig om zijn prachtige klank te behouden en toekomstige generaties te blijven inspireren. Deze samenzangmiddag belooft een unieke muzikale ervaring te worden, waarbij niet alleen liefhebbers van orgelmuziek, maar ook een breder publiek van harte welkom is. Zoals bij eerdere concerten wordt verwacht dat muziekliefhebbers uit alle hoeken van Nederland zullen samenkomen in Rotterdam. Iedereen die geïnteresseerd is in prachtige orgel- en pianomuziek én het behoud van cultureel erfgoed wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 22 juni 2024

Tijd: 14:00 - 15:30 uur

Locatie: Laurenskerk, Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam

Toegang: Gratis, maar reserveren is verplicht.

Reserveren: www.samenzangmiddag.nl