NL Cares organiseert op donderdag 21 april 2022 de Nacht van de Vrijwilliger in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Tijdens dit event doen meer dan 500 vrijwilligers tegelijk mee aan tientallen activiteiten bij maatschappelijke initiatieven. Zij maken hiermee direct impact op een thema dat voor hen belangrijk is.

De vrijwilligers kunnen zelf kiezen voor activiteiten zoals salsadansen met ouderen, een citytour door een dakloze of een feestje vieren met mensen met een verstandelijke beperking. Renske Kleijn van NL Cares doet een oproep: "Dit is de kans om echt iets praktisch bij te dragen tegen eenzaamheid, armoede of kansenongelijkheid. Er is altijd een vrijwilligersactiviteit die bij jou past en waarmee je kan beginnen."

Impact

De impact van de Nacht van de Vrijwilliger gaat veel verder dan één avondje goed doen. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de mensen die worden geholpen en geeft voldoening aan zowel de helpers als de geholpene. NL Cares omschrijft vrijwilligerswerk als 'de springplank naar een rijker leven waarin je van betekenis bent voor anderen'. Iedereen bouwt mee aan een samenleving waarin we er zijn voor elkaar. Kleijn vult aan: "Een Caring Society. Want alleen als iedereen meedoet, kunnen we grote maatschappelijke problemen oplossen. Samen laten we zien hoe het óók kan. Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger breng jij gezelligheid naar kwetsbare mensen en maak je directe impact. Het gekste wat we kunnen doen, is niets!"

Enkele activiteiten tijdens de Nacht van de Vrijwilliger

Den Haag:

Ontdek in Den Haag de magie van de Nacht tijdens de lichtjeswandeling met ouderen of duik de keuken in samen met Haagse tieners.

Utrecht:

In Utrecht
kan je onder andere salsadansen met ouderen of de stad ontdekken samen met een (ex)dakloze.

Amsterdam:


Ontdek Amsterdam door de ogen van iemand die dakloos is en drugs nodig heeft. De gidsen van de Regenbooggroep vertellen hoe ze overleefden in de rauwe en onveilige omgeving van de Amsterdamse wallen.


Rotterdam:

In Rotterdam
kan je o.a. discobowlen met dak- en thuislozen of een feestavond bijwonen bij de Accent Avondschool voor mensen met een beperking.


Over De Nacht van de Vrijwilliger

Jaarlijks evenement in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Tijdens dit event- georganiseerd door NL Cares- doen honderden jonge vrijwilligers tegelijk vrijwilligerswerk, verspreid over tientallen maatschappelijke instellingen. Zij maken hiermee direct impact op een thema dat voor hen belangrijk is. Er is nog ruimte voor 500 vrijwilligers om zich aan te melden. Meer informatie: https://nlcares.nl/nl/pages/nacht-van-de-vrijwilliger

Over NL Cares

Organisatie die mensen en bedrijven inspireert om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten om de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Zij bieden een krachtig netwerk en concrete tools die ervoor zorgen dat iedereen sociale impact kan maken. Het is hun missie dat iedereen bijdraagt aan een betere wereld. Zo zetten ze samen een verandering in gang, die langzaam maar zeker zorgt voor een betere plek om te leven, oftewel een fijne en sociale wereld. Meer informatie: www.nlcares.nl