ZUID-HOLLAND - Sinds begin april volgt de Waterbus de zomerdienstregeling. De Waterbus verbindt Rotterdam, Dordrecht en verschillende omliggende gemeenten zoals Kinderdijk en Biesbosch. Tijdens de zomerdienstregeling vaart de Waterbus frequenter dan tijdens de winterdienstregeling. Op de lijn Rotterdam-Dordrecht vaart de Waterbus voortaan ook in de winter ieder half uur, om het toegenomen aantal reizigers te kunnen meenemen.


Waarom reizen met de Waterbus?
De Waterbus speelt een rol in het bevorderen van duurzame mobiliteit en het verminderen van files in de regio. Voor studenten, forenzen en toeristen is de Waterbus een aantrekkelijke keuze voor vervoer, die bijdraagt aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de regio Rotterdam-Drechtsteden. Hierdoor zijn ook de meer afgelegen delen van de regio beter aangesloten en vergroten we de bereikbaarheid van de provincie. De Waterbus is een snelle én handige manier van reizen, want ook de fiets kan gratis mee aan boord. Bekijk de nieuwe dienstregeling van de Waterbus.

Naar een emissievrije vloot
Vorig jaar is gestart met het realiseren van een duurzamere vloot, door 2 elektrische waterbussen mee te laten varen. Na de testfase is besloten om deze waterbussen volledig in de vloot op te nemen. In fases zullen alle oude waterbussen vervangen worden door nieuwe, elektrische boten. Zo bouwen we stapsgewijs aan een emissievrije vloot.

Vind je weg naar het water
De Waterbus is niet alleen een handige manier om van A naar B te komen. Het biedt ook een mooie kans om de omgeving vanaf het water te ervaren, van de verschillende historische steden langs de Maas tot de Biesbosch. De Waterbus brengt je ook voor recreatie naar jouw bestemming.