ROTTERDAM - De leden van Volt Rotterdam hebben op het partijcongres van zondag 7 november de lijsttrekker en de overige kandidaat-gemeenteraadsleden gekozen. De snelst groeiende partij van de Maasstad gaat met deze lijst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Met ruime meerderheid van de stemmen is Imane Elfilali (40 jaar) verkozen tot de lijsttrekker van Volt Rotterdam. Imane heeft Europees- en internationaal recht gestudeerd, is werkzaam geweest voor de Europese Unie en is nu werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het klimaat, inclusiviteit, kansengelijkheid, armoede, digatisering, kunst en cultuur zijn de speerpunten waarmee de kandidaten impact willen maken in de nieuwe gemeenteraad.


De nieuwe Volt-fractie van Rotterdam zal zich tevens hard maken voor een transparante en integere overheid die ten dienste staat van alle burgers. Het doel is het vertrouwen van de burger in de politiek terug te gaan winnen.

Naast de lijsttrekker hebben de leden op het congres, dat gehouden werd in het Bibliotheektheater, ook gestemd op de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. De lijst bestond uit een gelijke man/vrouw-verhouding. Het resultaat was alsvolgt:
1. Imane Elfilali
2. Tim Kind
3. Gwenaëlle Boyaval
4. Luuc Dekkers
5. Femke Bouwer-van Schie
6. Hilgo Wempe
7. Els Boot
8. Floris Geijer
9. Donatella Schalm-Civile
10. Hugo Biersma
11. Michelle Damen
12. Simon Bleijenber