DEN HAAG - ADO Den Haag en Sparta hebben elkaar zondag niets toegegeven. In het Cars Jeans Stadion deelden beide ploegen de punten: 1-1.

De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar de eerste echte kans was voor de bezoekers. Mario Engels probeerde het bij de tweede paal met een volley, maar die inzet ging over. Op slag van rust kwam ADO op voorsprong. Sparta-doelman Okoye kon een kopbal van Michiel Kramer nog verwerken tot corner, maar vanuit de hoekschop ging de bal via Tomasliv Gommelt alsnog binnen: 1-0.

Vanuit het iets kwam Sparta halverwege de tweede helft langszij. Reda Kharchouch stond koud in het veldtoen hij raak kopte op aangeven van Lennart Thy. In de slotfase gingen beide ploegen voor de drie punten. Sparta was daar het dichtst bij, maar het afstandsschot van Abdou Harroui spatte uiteen op de lat.