DEN HAAG - Veel lachende gezichten voorafgaand aan het duel ADO Den Haag-Excelsior alwaar de thuisploeg na eerder zes punten in mindering te hebben gekregen het financiële plaatje voor de rest van het seizoen rond heeft. Na afloop waren de gezichten iets bedrukter want Excelsior was in de hofstad met 0-2 te sterk.

Het was de derde nederlaag voor de ploeg van trainer Ruud Brood die geen beroep kon doen op de geschorste Thomas Verheydt. Excelsior bleek in de eerste helft dan ook al de gevaarlijkste ploeg, maar keeper Luuk Koopmans hield de thuisploeg met enkele puike reddingen op de been.

Kort na de rust moest hij alsnog capituleren en notabene door zijn ploeggenoot Jamal Amofa die de bal ongelukkig over de doellijn gleed. Nadat aanvoerder Boy Kemper er geblesseerd af moest en werd vervangen door Ricardo Kishna, die zijn rentree maakte na lang blessureleed, ging ADO dan wel vol in de aanval. Kansen waren er voor Catic en Besuijen, maar acht minuten voor tijd kreeg men het deksel op de neus toen Redouan El Yaakoubi het duel met een afstandsschot besliste: 0-2.