ROTTERDAM - Ajax heeft voor het derde seizoen op rij bij Sparta Rotterdam slechts een magere 0-1 overwinning geboekt. Steven Bergwijn zorgde op het Kasteel voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het overwicht van Ajax leverde voor rust een handvol kansen op, zo raakte Rensch de paal, maar maakte Bergwijn zijn vierde doelpunt van het seizoen:hij scoorde met een bekeken schuiver. Sparta was dicht bij een goal, maar Sambo kon niet profiteren van een misverstand tussen Blind en Pasveer.

Kort na rust was Ajax dicht bij een tweede treffer toen Brobbey de lat raakte, maar daarna werden de Amsterdammers slordiger en Sparta soms dreigend. Pasveer voorkwam bij schoten van Mijnans, Namli en Lokilo de gelijkmaker. Pas in de slotfase was Ajax via Klaassen, Kudus en Taylor weer kansrijk, maar doelpunten leverde dit niet meer op.