ROTTERDAM - Ajax heeft de achterstand op koploper FC Twente weer teruggebracht naar twee punten door een regelmatige zege te boeken op bezoek bij Excelsior.

De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor de thuisploeg. Kathelyn Hendriks wilde Ajax-keepster Lize Kop verrassen, maar haar poging ging naast. Daarna namen de gasten van coach Suzanne Bakker het heft in handen. Na een ruim half uur zette Quinty Sabajo de bezoekers op voorsprong. Omdat Eshly Bakker kort voor de rust op de paal mikte bleek de 0-1 tevens de ruststand.

In de tweede helft was het diezelfde Bakker die alsnog beslissend was. Met twee treffers binnen het eerste kwartier na rust werd de zege voor Ajax veilig gesteld. Met name haar tweede treffer was van ongekende schoonheid toen zij vanaf rand strafschopgebied de bal in de kruising schoot. Na de 0-3 konden de gasten het duel gecontroleerd uitspelen.