ROTTERDAM - In de Eredivisie Vrouwen is Ajax ook na zeven wedstrijden nog zonder puntenverlies. Op bezoek in de "klassieker" bij Feyenoord wist de ploeg van coach Suzanne Bakker met ruim verschil te winnen: 0-4.

Na een openingsfase waarin beide ploegen niet zoveel voor elkaar onderdeden maakte Ajax kort voor en kort na rust het verschil. Tiny Hoekstra, de laatste weken toch al op dreef, opende de score op slag van rust.

De tweede helft was een paar minuten oud toen Romée Leuchter de 0-2 liet aantekenen en toen kort hierna Hoekstra haar tweede achter keepster Weimar wist te werken was het duel feitelijk beslist. Ajax kon het duel op Varkenoord gecontroleerd uitspelen en zag in blessuretijd de score nog verder oplopen door een eigen doelpunt van Kagenaar.