AMSTERDAM - Tussen twee Europese wedstrijden tegen Lille door heeft Ajax zonder al teveel problemen afgerekend met Sparta. De koploper van de Eredivisie zegevierde in de eigen Johan Cruijff Arena met 4-2.

Sébastian Haller was wederom belangrijk voor de Amsterdammers en nam de eerste twee goals voor zijn rekening. De eerste na een kwartier op aangeven van Dusan Tadic en vlak voor de rust koppend na goed voorbereidend werk van Blind en Alvarez. Tussendoor zag Tadic nog een goal na een mooie aanval afgekeurd worden wegens buitenspel van Antony. Op slag van rust was de wedstrijd feitelijk al beslist toen Perr Schuurs uit een vrije trap de 3-0 liet aantekenen.

Direct na de rest weet Mohammed Kudus zijn rentree luister bij te zetten door de vierde Ajax-treffer te maken. De ploeg van Erik ten Hag kan hierna wat gas terugnemen. Danzell Gravenberch kan kort hierna de eer redden tegen de ploeg van zijn broer Ryan en dat doet hij in blessuretijd zelfs voor een tweede keer.