TIRANA - Feyenoord is er niet in geslaagd de Conference League te winnen. AS Roma was de Rotterdammers, die vooral na rust het geluk niet aan hun kant hadden, in de finale in Tirana met 1-0 de baas.

Feyenoord probeerde met veel druk op de bal te spelen. AS Roma had het opbouwend lastig en wachtte af, anticiperend op inspeelfouten om toe te kunnen slaan. Dat dreigde via Abraham te lukken, wat Trauner noopte ten koste van geel aan de noodrem te trekken. Feyenoord had ook zekerheden ingebouwd, hield genoeg spelers achter de bal, maar zat aanvallend muurvast. Voor de Italianen sloeg Zaniolo toe bij de eerste echte kans, nadat Trauner slecht timede bij een hoge bal.

De ploeg van Arne Slot wierp na rust de schroom van zich af en raakte tot twee keer toe het aluminium, eerst via Trauner uit een corner en even later bij een prima pegel van Malacia, waar Patricio nog net een hand tegenaan wist te krijgen. De druk hield nog even aan, maar Dessers en Nelson lieten de kansen onbenut. Halverwege de tweede helft hervond Roma de controle en ebde het Feyenoord-offensief weg. Bijlow hield zijn ploeg in de wedstrijd bij schoten van Veretout en Pellegrini. Feyenoord zette in de slotfase aan, maar afgezien van een kansje voor invaller Linssen, gaf het oerdegelijke Roma van coach Mourinho helemaal niets meer weg.