WIJDEWORMER - Net als bij de heren is AZ ook in de Eredivisie vrouwen onderuit gegaan tegen Feyenoord. Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer was er een glansrol voor de Egmondse Sanne Koopman die namens Feyenoord bij beide goals betrokken was: 1-2.


Koopman speelde tot 2022 voor VV Alkmaar alvorens zij de overstap naar Feyenoord maakte. Bij AZ, dat afgelopen zomer de licentie van VV Alkmaar overnam trof zij vele speelsters met we zij in het verleden nog had samengespeeld. Koopman mocht van trainer/coach Jessica Torny weer eens in de basis starten tegen AZ, maar het was de thuisploeg die beter begon. Al na drie minuten opende aanvoerster Desiree van Lunteren de score op aangven van Camie Mol. Na twintig minuten kwam Feyenoord op gelijke hoogte nadat keepster Femke Liefting een hoge voorzet niet kon verwerken. Jada Conijnenberg bezorgde de bal vervolgens bij Sanne Koopman die kon binnen schieten. Conijnenberg kreeg zelf ook nog twee goede kansen, maar de lat en Liefting zorgden ervoor dat men met 1-1 ging rusten.

Tien minuten na de rust nam Feyenoord de leiding met opnieuw een belangrijke rol voor Koopman die nu op de paal mikte, maar de bal via de rug van Liefting het doekl in zag gaan. AZ probeerde nog van alles, maar het was Feyenoord dat in de tegenstoot gevaarlijker was. Het bleef echter bij 1-2 wardoor Feyenoord de derde zege van het seizoen pakte en AZ, dat achtste staat, tot op één punt nadert.