ROTTERDAM - AZ heeft zich donderdagavond in de top van de eredivisie genesteld na een 0-3 zege bij Feyenoord. De ploeg van trainer Arne Slot speelde een prima wedstrijd in De Kuip en staat na zeven wedstrijden slechts één punt achter op de koplopers Ajax en PSV. Feyenoord staat door de nederlaag inmiddels op zes punten achterstand op de Alkmaarders.

AZ startte sterk met enkele fraaie aanvallen, en kreeg mogelijkheden via Stengs en Boadu. Vervolgens brak er een periode van pakweg een kwartier aan waarin de thuisploeg de overhand had. Toornstra raakte de lat en Bizot moest redding brengen op pogingen van Berghuis, Narsingh en Kökcü. Kort voor rust was er echter weer een vloeiende aanval via Idrissi en de op links opgekomen Wijndal en was Myron Boadu de afmaker. Feyenoord, en vooral Berghuis, kwam vervolgens goed weg toen een aanslag van de voormalige AZ-aanvaller op Koopmeiners niet met rood, maar met geel werd bestraft.

AZ sloeg vervolgens binnen vijf minuten na de rust opnieuw toe met een hard laag schot van Calvin Stengs. Nadat Sugawara net een teen tekort kwam om de wedstrijd definitief te beslissen kreeg Feyenoord nog enkele mogelijkheden op de aansluiting, maar het duel viel in het slot door geschutter achterin bij Feyenoord welke werd afgestraft door Oussama Idrissi: 0-3.

Feyenoord - AZ 0-3 (0-1)