ZWOLLE - Feyenoord is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een overwinning. Op bezoek bij PEC Zwolle wist de ploeg van Dick Advocaat met 0-2 te zegevieren. Aanvoerder Steven Berghuis zorgde voor beide treffers.

Berghuis die een groot deel van de voorbereiding miste door een longinfectie liet zich direct al gelden. Reeds in de vijfde minuut zorgde hij met een fraai afstandsschot voor de openingstreffer. Feyenoord speelde hierna zeker niet goed, maar bleef opvallend gemakkelijk op de been omdat ook PEC Zwolle aanvallend te weinig kon brengen.

De thuisploeg had enige tijd meer balbezit maar kon keeper Bijlow nooit echt verontrusten. Halverwege de tweede helft valt de beslissing na een overtreding op Kökcü, waarna berghuis zich koelbloedig tont vanaf elf meter.

PEC Zwolle - Feyenoord 0-2 (0-1)
5. Berghuis 0-1
68. Berghuis 0-2