HELMOND - Ook Helmond Sport heeft kennis gemaakt met de dadendrang van Thijs Dallinga. De spits van Excelsior wist in Brabant zijn toch al niet geringe productie op te voeren met drie treffers en had zo een groot aandeel in de 1-5 zege van zijn ploeg.

De start van de Kralingers was al veelbelovend en voormalig doelman van Excelsior, Mike Havekotte, kon in de eerste helft al tweemaal vissen. Siebe Horemans mikte raak uit een vrije trap van Julian Baas, en de score werd verdubbeld door een fraaie treffer van Reuven Niemeyer. Daarnaast mikten Dallinga en Azarkan ook nog op de paal.

Dallinga zat het na de rust meer mee. Binnen een kwartier na de rust had hij zijn ploeg met twee treffers op een 0-4 voorsprong gebracht. Jelle van landschoot mocht nog wel de Helmondse eer redden, maar ook het slotakkoord was voor de Excelsior-spits met zijn twintigste van het seizoen: 1-5.