ROTTERDAM - De Graafschap heeft maandagavond op het nippertje gewonnen van Excelsior. Ralf Seuntjens scoorde in de voorlaatste minuut de winnende treffer. Excelsior speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man.

De Graafschap kwam al na drie minuten op voorsprong in Kralingen door een rake vrije trap van Mo Hamdaoui. Na een handsbal van Baas kon Reeuven Niemeyer een kwartier later vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgen. In de 24e minuut kwam Excelsior met tien man te staan na een harde overtreding van Brandon Ormonde-Ottewil.

De Rotterdammers hielden vervolgens lang stand waarna trainer Mike Snoei de licht geblesseerde Ralf Seuntjens alsnog inbracht. Met succes want een minuut voor tijd punterde hij de 1-2 binnen.